April 2012 blogginlägg (57)

Bara...

...en kort rapport;

Målade friborden en gång till idag men jag tycker inte att det täcker ordentligt. Försent att göra något åt för hon åker i drickat på torsdag.

Köpte också en ny pump med 300 minutliters kapacitet inför torsdagen :-)

Dags för Valborgsfirande, Tingeling!

Tillagt av Tor Hedvall den 30 April 2012 kl. 16.22 — 1 Inlägg

Hur betsa mahognydäck med vit nåt?

Hej,

Jag renskrapat och slipat mahognydäcket (med vit nåt) på en Forslundare. Ska sedan betsa däcket. Har gjort ett prov med Epifanes Classic Mahogny bets och konstaterar att även nåten blir betsad. Hur gör man för att behålla den vita färgen på nåten? Kan man maskera nåten? Torka bort betsen från nåten med en torr trasa? Eller torka med en trasa fuktad med T-röd, sika rengöringsmedel, eller annat?

Tacksam för tips och råd!

Hälsningar

Christer

Tillagt av Christer Solstrand den 29 April 2012 kl. 21.23 — 3 Inlägg

Nu är det full fart!

I fredags höll jag på i tio timmar med att först långklossa friborden med fint slippapper för att sedan ta ner och vika ihop presenningarna som legat på däck och överbyggnad. Fortsatte med dammsugning av däck och överbygnad för att sedan suga av friborden. Sedan blev det lunch och på eftermiddagen började jag bottenmåla, först avtorkning av undervattenskroppen och sedan målning, höll mej till de senaste vetenskapliga rönen, svart nere på kölen och rött på själva skrovet. När det var klart…

Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 29 April 2012 kl. 19.08 — Inga kommentarer

Identifikation af Klinkbygget motorbåd Cabin Boat

Hallå

Jag hoppas att någon i detta forum kan hjälpa mig. Jag är från Danmark och köpte under 2011 en klinkbyggd træmotorbåd. Men jag vet…

Fortsätt

Tillagt av Hans Henrik Møller den 29 April 2012 kl. 18.25 — 9 Inlägg

Renovering dag 21

I dag har arbetet flutit på bra. Gjorde en lång lista innan arbetet startade. Så det var bara att följa listan. Började med såga ut ett par bitar ur mina ramar för tank och batteri för att få till uttag för remmarna, fortsatte sen att slipa. Sedan blev det lite plastning invändigt i aktern.  

Fortsatte spackla däcket och aktern. Avslutade sedan allt med att plasta…

Fortsätt

Tillagt av Niklas Bruhn den 29 April 2012 kl. 17.53 — Inga kommentarer

Dagens arbete (Tiedemann renovering.)

Idag har jag inte fått så mycket gjort p.g.a sol och sjösättningar nere på Heleneborgs båtklubb....

Jag har börjat med att riva bort plasten på rufftaken för att se vad som fanns under....och det var positivt....friskt trä!!!

Så ingen mera plast....nåtfräsning och nåtning är det som gäller! ELLER??? Proffsen säger duka eller epoxy så jag lyssnar på dom ;)…

Fortsätt

Tillagt av Micke Persson den 28 April 2012 kl. 19.30 — 9 Inlägg

På väg mot ny lokal :)

Nu är Sani på väg.
Efter lite missöden vid lastningen där den bakre ben bocken gav vika när vi drog upp henne på flaket, och höll på att sluta med en trasig botten, är hon nu i sin nya lokal i Valbo :)

Tillagt av Per-Åke Olsson den 27 April 2012 kl. 18.49 — 5 Inlägg

Regatta i Långedrag

Tillagt av Anders Værnéus den 27 April 2012 kl. 11.40 — Inga kommentarer

Vårvärmen har kommit

Upptäckte nu att jag slarvat med bloggandet, slipade klart skrovet och spacklade en gång till, denna gång med Finishing Filler i måndags och det borde jag ha skrivit om men något annat kom väl emellan.

Så idag klädde jag mej som vanligt efter ett par morgonärenden i raggsockor, underställ, fleecetröja, skjorta och snickarbyxor och åkte ner till Ninni och påbörjade långklossandet med grovt slippapper. Det tog inte så lång stund innan jag insåg att våren är i antågande då…

Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 26 April 2012 kl. 17.31 — 2 Inlägg

Framsteg!

Då var den första bottestocken med tillhörande kölbult monterad för gott i Nordsik Folkbåt nr 42 "Tarantella". Det drar ihop sig till sjösättning!

Tillagt av Tom Hemréus den 25 April 2012 kl. 22.12 — Inga kommentarer

Nu är släpet pimpat och dragbilen till Sabrina klar

Fick min Hudson limpa klar för några veckor sedan som jag ska ha som dragare till min Forslund .

Snyggade till båttrailern i vinter chefen tyckte det måste synas att jag jobbar på ett båtvarv så han designade kärran och sponsrade med mahognyn .

I påskas deltog jag med bil och båt på Bilsports Custom mässa i Jönköping det var ett stort intresse på ekipaget men man såg att gamla mahogny racers intresserar gammal som ung.

Nu till helgen ska jag åka till Tammerfors Finland…

Fortsätt

Tillagt av Jan Pettersson den 25 April 2012 kl. 20.48 — 5 Inlägg

Renovering dag 20

Fortsatt slipning för hand. Som tur var så har min bror hjälpt till och det får man tacka för. Jag ägnade mig åt att slipa motorbrunnen.  Nu börjar utan bli slät och fin. Jag kommer att behöva bättra på ett par ställen till nästa helg men sen börjar det närma sig första lagret med grundfärg på däcket.

Mycket mer blev det inte denna helg.

Ramarna för batteri och…

Fortsätt

Tillagt av Niklas Bruhn den 24 April 2012 kl. 18.15 — 4 Inlägg

Svenskt rekord i tid på båtklubb?

Lördagen den 21 april 2012 så sjösattes Tumlare nr 20 S/Y Unda, Ritad av Reimers och byggd på Tynningö 1935 för 71:a gången på SS Vega i Stockholm. Hon har alltså legat på Vega sedan hon var ny. Är detta rekord eller...

 

Ny hemmahamn blir Saltsjöbaden i Bobby Cyrus vård.…

Fortsätt

Tillagt av Bobby Cyrus den 23 April 2012 kl. 17.23 — 7 Inlägg

Vil ha!

Noen ganger dukker opp båter til salgs som vekker vil ha begjæret litt ekstra. Da jeg kom hjem fra gårsdagens vårpuss på Steggen og kikket gjennom båt annonsene på Finn.no og denne runabouten dukket opp steg pulsen noen hakk og vil ha følelsen ble veldig sterk. Så får vi se hvem som vinner fornuften eller begjæret!…

Fortsätt

Tillagt av Anders Johnsen den 23 April 2012 kl. 12.01 — 11 Inlägg

Ännu en båt lämnar landet...inte bra!!

Var och jobbade med en båt på Kristinebergs motorbåts klubb och då kom en kille och började prata,han berättade att han försökt att sälja båten inom sverige men ingen var intresserad.

Efter ett tag på blocket så vart hon såld till tyskland för 7000:-  och står nu och väntar på…

Fortsätt

Tillagt av Micke Persson den 22 April 2012 kl. 22.30 — 11 Inlägg

Långklossat

I förmiddags byggde jag en långkloss, 70-75 cm lång och passande till 9 cm breda slippapper. 

Fick med mej Kärestan till båten och vi hjälptes åt att städa undan en massa virke som blivit liggande i skjulet. I fredags tömde jag ett förråd jag har därnere på klubben och nu la vi in virket där, ingen värme i skjulet men tak över, blir väl torrt med tiden men inte lika som att ha det liggande i ett uppvärmt källarförråd/verkstad.

Lyfte ut jollen också som behöver byta bord, så har…

Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 22 April 2012 kl. 20.56 — Inga kommentarer

På spaning efter den tid som flytt

I mitt sökande efter Ziroccos ursprung har jag via tidigare ägare nått ca 40 år bakåt i tiden till 1971, men där tar det stopp. Mia - som Zirocco heter vid den tiden - återbördas då till sin födelseort Lidingö, men efter bara ett år säljs hon till Gregor Tidholm. Han tar god hand om henne i 17 år, hon används flitigt och besöker bla Öland med fyra vuxna och fem barn ombord! Det är Gregor som bjuder på bilderna nedan, tagna någon gång under 70-80tal.

Med största sannolikhet kom hon…

Fortsätt

Tillagt av Martin den 20 April 2012 kl. 19.19 — 3 Inlägg

Spackla vidare......

Ja, det är väl inte så mycket att säga om det, lite träningsvärk i högerhanden och -armen får man väl räkna med. Två burkar spackel har det gått åt till friborden, kan det vara två liters volym?, förmodligen är det så.

Hade tänkt mej att ta en bild också men det kan jag kanske göra när jag åker ner och stänger av strömmen om en stund så lägger jag in bilden.

Städade lite också och det känns som om jag kan hålla på länge med det, flyttar mest runt på…

Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 19 April 2012 kl. 20.00 — 3 Inlägg

Månadsarkiv

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

1999

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor