I fredags höll jag på i tio timmar med att först långklossa friborden med fint slippapper för att sedan ta ner och vika ihop presenningarna som legat på däck och överbyggnad. Fortsatte med dammsugning av däck och överbygnad för att sedan suga av friborden. Sedan blev det lunch och på eftermiddagen började jag bottenmåla, först avtorkning av undervattenskroppen och sedan målning, höll mej till de senaste vetenskapliga rönen, svart nere på kölen och rött på själva skrovet. När det var klart tyckte jag att den nya röda Mille Light Copper inte täckte tillräckligt bra så då fick jag göra en snabb omplanering, målade primer på friborden efter avtvättning men T-sprit så jag kunde bottenmåla en gång till på lördagen då jag egentligen hade tänkt måla Primer, ja vad fan har man en plan så kan man ju ändra och därför blev det sent innan jag gav mej.

Lördag som sagt, bottenmålning igen och lite småpyssel, bland annat lacka förstäven för åttonde gången tror jag. Eftermiddagen körde jag Subliftar på båtklubben och tippade i sisådär nio-tio båtar.

Idag, söndag fick jag med mej Kärestan och hon hjälpte mej med att måtta ut vattenlinjen så nu har jag någon att skylla på och så fortsatte vi med målning av friborden i vitt, hon gick före och finlirade i kanterna och jag rollade efter. Färgens första lager täcker inte så bra men jag hoppas att det räcker med ett lager till som jag ska göra i morgon.

Även idag på eftermiddagen körde jag ner en massa båtar i vattnet med subliften så nu framemot kvällningen känns det bra med en kall öl och soffan! Fast deklarationen ska ju också göras...

Tredje maj gäller fortfarrande som blötläggningsdag :-)

Visningar: 118

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor