Ännu en båt lämnar landet...inte bra!!

Var och jobbade med en båt på Kristinebergs motorbåts klubb och då kom en kille och började prata,han berättade att han försökt att sälja båten inom sverige men ingen var intresserad.

Efter ett tag på blocket så vart hon såld till tyskland för 7000:- och står nu och väntar på transport.....

Visningar: 435

Kommentar av Micke Öhman den 23 April 2012 kl. 8.52

Men det där är väl ändå ett Norskt bygge?

;-)

Kommentar av Micke Öhman den 23 April 2012 kl. 8.53

Och det kanske är bättre om båten får bra omvårdnad i Tyskland, än att den står och ruttnar bort hemma i Sverige?
(pest eller kolera?)

Kommentar av Micke Persson den 23 April 2012 kl. 9.19

Jag har ingen aning om vart den är byggd,ägaren sa inget. Men jag tycker att det var en fin båt och hade passat bra i våra vatten..

 

Kommentar av Marcus Winberg den 23 April 2012 kl. 17.07

Ja så kan det vara.. Veteranbåts marknaden verkar rätt död här i Sverige just nu. Har haft Sorina ute ett tag, men utan vidare resultat.

Kommentar av Bobby Cyrus den 23 April 2012 kl. 17.16

Hmmm... Är inte det där Kristinebergs Motorbåtsklubb, granne till Tranebergs Segels Sällskap...

Kommentar av Niklas Hallberg den 23 April 2012 kl. 21.19

Jo, Bobby. Helt rätt.

Den är jätteball, ägaren har frågat mig för över ett år sedan om jag ville köpa, men brist på tid gav ett nej tyvärr. Att sälja veteranbåt i Sverige är jättesvårt om man vill ha ens anständigt betalt. Se t.ex. min 5½ jag sålde för ett par år sedan. Jag gav 110k om jag inte minns fel (vilket var absolut rimligt). Säljaren var glad att hon fick stanna i Sverige. Vad jag förstog hade han bara utländska spekulanter. Jag lade ner en hel del tid och pengar under 3 år. När det var dags att sälja för mig så var det enda svenska budet på 35k, på ett halvår annonserande. MÅNGA från Tyskland, några Frankrike, en Italien var intresserade trots att jag bara annonserade på Blocket, skrivet på svenska.

Hon bor idag i Tyskland, och jag gick ändå inte på något vis med vinst om någon nu tror det. Trist, men vad gör man?

Det ligger ett par riktigt fina 5½or till salu på blocket till rimliga priser. Sjukt fina båtar! Har dock svårt att tro att dom blir kvar i landet om ägarna inte slumpar bort dom. Så borde det verkligen inte behöva vara.

Kommentar av Micke Persson den 23 April 2012 kl. 22.32

det stämmer...skrev fel....Kristinebergs mbk.

Kommentar av Peter Eriksson den 24 April 2012 kl. 10.53

Jag har sålt två Petterssonbåtar och bägge gick till utlandet. Antalet svenskar som la bud var noll stycken. Det är bara att inse att det är på det viset. Att sälja till ett lågt pris bara för att båten ska vara kvar i Sverige är bara att lura sig själv. Den nya ägaren kan sälja båten nästa dag om han vill till utlandet. Jag tror inte att det är juridiskt möjligt att skriva ett kontrakt där man förbjuder nästa ägare att sälja båten till vem han vill. Har man sålt båten så kan man rimligen inte bestämma något om den längre. Hela begagnade båtmarknaden går otroligt trögt just nu. För att sälja en träbåt måste man dessutom hitta någon som har både tid och intresse att lägga ned en stor del av sin fritid på båten. Inte helt lätt. Chansen att hitta någon i Tyskland som har 10 gånger så stor befolkning som vi torde vara 10 gånger större. Dessutom har de inte tillgång till det enorma utbud av träbåtar som vi har. Sen tycker jag det är konstigt att vi inte ska exportera båtar medan vi gladeligen importerar båtar från USA. Hur går det ihop?

Kommentar av Kim den 24 April 2012 kl. 21.16

7000 ynka kronor? då måste det vart mycket jobb och renovering på den! ser jättefin ut på bilderna, Denna missa jag den var i min smak

Kommentar av Niclas Carlsson den 27 April 2012 kl. 20.28

Det var jag.

Som det framgår försökte jag under en tid att sälja den här i Svedala.

Jag är nöjd därför att båten nu hamnar på ett mycket fint varv.

Återstår att se vad detta innebär.

Priset hade kunnat vara högre, jag hade också kunnat tänka mig att skänka båten.

/Niclas

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor