Upptäckte nu att jag slarvat med bloggandet, slipade klart skrovet och spacklade en gång till, denna gång med Finishing Filler i måndags och det borde jag ha skrivit om men något annat kom väl emellan.

Så idag klädde jag mej som vanligt efter ett par morgonärenden i raggsockor, underställ, fleecetröja, skjorta och snickarbyxor och åkte ner till Ninni och påbörjade långklossandet med grovt slippapper. Det tog inte så lång stund innan jag insåg att våren är i antågande då svetten dröp om hela kroppen så under lunchen var det bara att skala av både sockor, underställ och tröjan sedan funkade det riktigt bra att jobba igen. Pauserna blev inte så många under eftermiddagen då det snabbt blev kallt att stå still men effektiviteten var desto bättre.

Klassiska bilden på styrbords bog, jämfört med förra inläggets bild har det gulaktiga spacklet tillkommit.

Under dagens slipning insåg jag att ytterligare ett lager spackel skulle kunna göra nytta men någonstans måste man nog sätta gränsen, det är ju alltid en balansgång mellan tid och kvalitet.

Har nu bokat in sjösättningen till torsdag förmiddag så därför kan jag inte lägga på mer spackel om jag ska hinna med. Finslipa, dammsuga och torka rent samt bottenmåla står på fredagsprogrammet. Måla primer på friborden och måtta ut vattenlinje på lördag (förutom lite jobb på båtklubben) och sedan är det dags att måla fribord på söndag och måndag, vattenlinje och lite annat på tisdag, riva hus på onsdag för att sedan sjösätta på torsdag är planen just nu.

Visningar: 184

Kommentar av Emil Nordlindh den 27 April 2012 kl. 8.35

Måste vara skönt att vara så nära sjösättning. Lycka till med det sista Tor!

Kommentar av Tor Hedvall den 28 April 2012 kl. 18.08

Tack Emil,

Hur ser era planer ut, när sjösätter ni SniggelSnuggel?

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor