Magnus Kaplan kommentarer

Kommentarplank (16 kommentarer)

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

Klockan 12.38 den 2 Januari 2015, Eva Ann-Sofi Jönsson sade ...

Ja alla dessa foton på  underbara objekt!!

Lite mer än det finns under Vänerns yta och minnen är något människor skulle samla på!

Min son Henrik sa innan de reste , jaja om man läser allt man kommer över och palnerar och planerar ...mer man vet om utmanigar och svårigheter ..så skiter man i alltihopa till slut!

Kloka ord kom men de kom från en ung man som just fyllt 26 år!

Ju äldre man blir detso mer erfarenhet har man och det är nog nåt som stoppar oss...kanske!

Klockan 0.43 den 1 Januari 2015, Eva Ann-Sofi Jönsson sade ...

Jaaa Låt Oss göra det bästa år hitills!

Klockan 20.39 den 8 April 2013, Anders Hörnfeldt sade ...

Hej igen!

Har lagt in en ritningsbild nu. Trygg har torra avgaser, men det är lite olika mellan båtarna, främst beroende på om man har byggt bort skorstenen (till förmån för salong eller motsvarande). Biscaya är ju inte en renodlad a-slup, utan en vedettbåt som omklassades till a-slup. Jag ska lägga upp lite inredningsbilder senare.

/Hörnan

Klockan 21.40 den 7 April 2013, Anders Hörnfeldt sade ...

Kul att du gillar a-sluparna (trots att dom har stålskrov ;-))! Dristig verkar helt ok, bra pris med tanke på alla tillbehören, men hon har inte lika bra inredning som Trygg. A-sluparna hade många olika varianter på hur inredningen var upplagd, enkelt förklarat kan man säga att beroende på om huvuduppgiften var persontransporter eller inspektion och bevakning, så var inredningen mer eller mindre av bostadskaraktär. Trygg har den mer inredda varianten, medan Dristig är mer av transporttypen.

Kul att du äger Vidar III, jag snubblade nämligen över din hemsida för något/några år sedan och blev mäkta imponerad av renoveringen.

Min bästa kusin (mer som än bästa kompis än kusin) ägde under ett antal år en Sk 75 byggd 1913, så jag har rejäl erfarenhet av vad som krävs för att renovera och underhålla en stor träbåt.

Jag kommer att lägga ut lite mer bilder och en ritningsbild när jag får tid.

/Hörnan

Klockan 19.09 den 20 April 2012, Lennart Bodén sade ...

Det är konstigt Magnus, du är med nu i TMK! Jag kommer från den klubben!

Väl bekant med ordf.Arne!

Jag ser fram mot träffas, du kanske besöker Tallskär, där kan vi kanske ses, berätta om vår hobby!

Och svinga en bägare för Minna, tillsammans med dig, ser jag som en ära!

En gång för länge sedan, gav du mig , ord, varför gör vi detta med båten vi älskar!

Du gav enkelt svaret, det är ettt sätt att leva, sa du, de orden har faktiskt legat i bakhuvudet, sedan den gången, när det kännsts motigt!

Jag beundrar dina bilder, dina tuffa transporter, ditt sätt jobba med Er VIDAR!

Lennart

Klockan 10.36 den 13 April 2012, Jan Ölander sade ...

Hej,

Det har varit en hel del tankar inför sommaren. Ett anternativ har varit Göta kanal och sedan lägga upp båten i Strömstad över vintern. Det alternativet har nog fallit nu då våra tilltänkta matroser väntar barn i början av juni. Ett annat alternativ har varit Finland, får se vad som händer där. Nynäshamn finns med som ett alternativ, med eller utan egen båt.

Troligtvis blir det dock Stockholms skärgård, och norra delen är inte helt uteslutet. Vi var på väg upp till Östhammar/Öregrund för ett par år sedan, kanske blir det så i sommar. Vi har en AIS-sändare i båten så du kan följa oss på www.marinetraffic.com sök på Easy Livin eller direkt www.marinetraffic.com/ais/se/shipdetails.aspx?MMSI=265673830

Ska riva vintertäckningen nu i helgen och börja fixa lite. Sjösättning blir nog i mitten eller slutet av maj då jag drar till USA ett par veckor (jobb + köpa båtprylar)

Janne

Klockan 11.17 den 24 Oktober 2011, Ola Hansson sade ...
Tack för det
Klockan 21.21 den 10 Juni 2011, Lennart Bodén sade ...

Du Magnus! Äntligen kan jag skriva till dig, vänner har vi varit länge!!

Kul se din båt nu ligga i kanalen, min låg också där tills början av 90-talet, jag kunde se den från köksfönstret! ( Riktargatan)

Vi har ej setts på länge, men följer din sida, offta!

Där din båt nu ligger, gick jag kvällspromenader, men jobb o arbete, förde mig till Enköping! Första gången i V-ås, så träffade jag dig, vi talade om hobbyn att hålla på med detta, Du sa, det är ett sätt att leva, det gav mig tankar, varför jag håller på!

Bryggholmen träffades vi sist, en fin sommarkväll.

Trevlig se du fortsätter, har du kollat mitt på clscik!

Lennart

Klockan 17.11 den 15 Maj 2010, Håkan sade ...
Tackar! Kan vara bra att veta i framtiden! :)
Klockan 15.51 den 5 Maj 2010, Anders Welén sade ...
Intressant angående Land Rovern. Det är faktiskt en 109 jag köpt, men det är inte samma ;)
Klockan 11.04 den 12 April 2010, Mats Arrhénborg sade ...
ja vem är inte det.
Klockan 23.29 den 11 April 2010, Mats Arrhénborg sade ...
Hej
Jo jag är delägare i EDI. (Den första alltså) Vi håller på med förhandlingar just nu men lovar att återkomma med info så snart vi vet något.
Slipa på nu för snart är det isfritt!
Klockan 20.08 den 18 Mars 2010, Anders Öberg sade ...
Hej Magnus
Den här vintern blev lite väl mycket vinter vilket innebar att jag fick lämna båthuset redan i mitten på dec. Blev lat,sur,bekväm & inte blev det roligare av att MODO hockey gav oss Modoiter gråa hår.
Nåväl hockey & vintern börjar släppa greppet och luftvärmepumpen är startad
kommer att uppdatera bloggen med både bilder och funderingar men jag har börjat bygga lite durkar för styrplatsen,limma jagarbryggan samt väntar på vatten & bränsletank. Hälsningar Anders /Terje
Klockan 18.51 den 15 Januari 2010, Michael Hackman sade ...
Hej Magnus,
Har bara träffat D när vi gjorde upp affären men att agera ut sin frustration brukar inte leda till att man behåller några vänner...! Det skall väl passera en del "båtar" o inte alla får eller vill stanna...
Är iaf glad ägare av Achilles och så fort Nixe/Nisse är klar så skall Achilles ta plats i båthuset o förhoppningsvis återfå sin forna glans! Ett ganska stort jobb men inte desto roligare med tanke på personligheten i båten!
Sandhamn har jag missat men i sommar så, kanske tom sjövägen...
Väl mött! M
Klockan 11.31 den 15 Januari 2010, Michael Hackman sade ...
Snakka om att missa saker.... Hej Magnus o stort sorry men har mentalt varit inne på att jag givetvis hade svarat på detta?!? Jo kan så vara, hämtade/köpte Achilles där hon stod (men utomhus) utanför Västerås o säljaren hade inte någon story på båten men det har kommit till i efterhand då jag fått mail från en son till tidigare ägare om båten. Tappat formen nja jo men inte på ena sidan utan kölen har krupit upp en bit så den skall rättas ut igen annars har skrovet klarat sigotroligt bra och Achilles står som nästa bår så fort Nixe/Nisse är klar. Själv har du en otroligt vacker båt, vore kul att se den live!
Klockan 14.24 den 24 Augusti 2009, Christoffer Stavenow sade ...
Hej Magnus!

Tack så mycket! Det är alltid kul att höra om man gör något som uppskattas :-). Jag tror Thelma ska uttalas på svenska, men om det var förste ägarens fru eller mamma som givit upphov till namnet vet jag inte, heller inte om hon möjligen var från England eller USA. Jag har dock kommit på den brillianta idén att döpa jollen till Louise! Thelma och Louise låter ju roligare än Thelma och Thelmas jolle :-)
//Christoffer

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor