Välkommen till en vackrare båtvärld - det är här det händer
27 medlemmar
40 medlemmar
17 medlemmar
34 medlemmar
9 medlemmar
Upplagd den 3 Juli 2012 klockan 12.41 2 kommentarer 0 Gillar
Vi har inför hösten vinter våren ordnat följande utbildningar till specialpriser för alla SCB´s medlemmar
Teorikurser höst vinter våren 2012/2013:
Förarintyg, Kustskepparintyg Fartygsbefäl klass 8 Uppgradering Kustskeppare till Fartygsbefäl klass 8 SRC (VHF intyg) Radar Författningskunskap.…
Upplagd den 18 Juni 2012 klockan 0.45 2 kommentarer 0 Gillar
Upplagd den 8 Juni 2012 klockan 14.00 7 kommentarer 3 Gillar
skeppades denna till Estland och har nu totalrenoverats, en del "lokala" träbåtsrenoveringslösningar (bra ord) har väl skett men fortfarande väldigt kul o se att den fick ett nytt liv och beröm till denna unga förmåga som lagt all sin tid o själ och sina pengar på att få detta gjort!
http://www.suvoroff.se/2012/03/classic-c-g-pettersson-wooden-boat.html
Upplagd den 24 Maj 2012 klockan 16.05 2 kommentarer 4 Gillar
Även om det låter helt okej hemma så kan det bli "fel" när man får besökare från utlandet...
Upplagd den 24 Maj 2012 klockan 2.22 2 kommentarer 3 Gillar
Såld och levererades personligen till kund i Berlin för ca ett år sen och efter lite jobb där nere vart den gamla damen fotomodell... Riktigt kultigt!
http://issuu.com/gentlemensreport/docs/05_02_gr_4_issu/47
Välkommen till
Swedish Classic Boats
Registrera dig
eller Logga In
© 2025 Created by Anders Værnéus. Drivs med tekniken bakom
Kommentarplank (18 kommentarer)
Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!
Gå med i Swedish Classic Boats
Hej
Se "DEL 22" av mina bilder:
Kan man ha en vindruta som inte löper
parallellt med båten ?
Den är några nummer för smal......
mvh Robert Sollare
Du måste missförstått min fråga! Klart att jag svetsar, men frågan var att beta svetsen så den får en ren sotfri, och oxidfri, blang och fin!
Lennart
Hej Michael.
På västfronten intet nytt... Tyvärr har jag inte kommit någon vart på länge känns det som.
Jag har ännu inte kommit mig iväg till krigsarkivet! Det senaste är att Museiföreningen sveriges fritidsbåtar vill kolla på båten, men jag vet ingen tid för detta ännu.
Jag och varvsägaren (tillika min mors man) har inspekterat och funderat kring båtens konstruktion och det är väldigt intressant måste jag säga. Aktern är tillsynes konstruerad med tre stockar, två i vattenlinjen och en stående. De två liggande stockarna övergår successivt föröver till konventionella bord. Vidare är spanten föröver skarvade, vilket får mig att tro att de övre borden med örat är påbyggt senare. Att originalkonstruktion, likt den av M/Y Hwila, var väldigt låg.
Jag har inte gjort en sak vad gäller själva renoveringen ännu. Först måste jag ha en mer permanent plats att hålla till på, jag hoppas att det skall lösa sig under våren. Sedan har jag kollat på ett gammalt lastbilssläp och göra till en båtvagn. Men det är lite skralt med tid över för båten då vi håller på att bygga ut huset, det går liksom före det mesta. Sedan hjälper det förstås inte att jag har 15 mil enkel väg ut till båten...
Vad gör ni själv, är ni yrkesverksam inom träbåtar?
Jajamän, massor med parallela aktiviteter pågår...! Motorn finns hos Gymnasieskolans fordonsprogram och alla dynor och paneler är hos sadelmakaren. Håller på att jaga lokal där vi kan vara ett par dgr för att smörja in skrovet med ett specialfett som skall ha tid på sig att dra in till våren då polering och wax återstår. Köpte en orginalflaggstång och en rejäl flagga härom dagen. Ratten är i garaget för att återställas till nära nyskick etc.
Håller på att jaga efter båtens historia och har kommit en bit på väg redan. Det lutar åt Munchen eller Bodensjön i Bayern.
Vad vet du om trailerns tidigare vårdnadshavare och hur länge hade du haft den?
Vad är priset på pollare nr61 och ventil nr12 på din hemsida?
mvh
Henrik W
Hej Michael och tack för senast. Har tagit till mig dina kloka synpunkter beträffande färgval på min båt och nu lutar det åt att behålla orginalkulören och bara bättra solblekta ytorna.
Trailern passar utmärkt - har du någon historik på den så är jag tacksam.
Mvh Willy O
Jag har inte gjort mer med båten än att städa ur den från förmultnande löv och barr och demonterat en bottengenomföring för att få ut vattnet. Nu skall hon få stå och torka ut ordentligt innan jag beslutar hur jag går tillväga. Vad gäller efterforskningarna har jag kommit fram till att båten med största sannolikhet ägts av marinen snarare än rekvirerats från civilt bruk. Det är troligtvis en båt från kustartelleriet, KA4 och skall således stå upptagen i något som kallats februariuppgifter. Detta var årliga inventarier från varje förband som sändes till marinförvaltningen. Det blir nog att åka till Stockholm och krigsarkivet nästa och rota igenom dessa för att komma vidare. Förhoppningsvis finns dessa bevarade!
Sedan hittade jag ju en båt från Donsö i Göteborgs skärgård som hade samma typ av akter. Jag skall se om jag kan finna något om var denna är byggd och vem som ritat henne. Kanske är det en systerbåt.
Jag kommer nog inte provbleka än på några veckor eftersom jag just nu iordningställer allt inför renoveringsstarten med inköp av diverse lampor, ställningar med mera. Vi hörs igen framöver angående blekningen.
Se alla kommentarer