Tre vackra exempel på mästerverk ur CG Petterssons ädla konstruktionsgärning. Av den översta finns ännu åtminstone två exemplar sparade och av den understa så finns, om jag har fattat saken rätt, också ett exemplar bevarat. Men vad heter den idag? Detta får bli dagens fråga? Ägarna ombedes att hålla inne med svaret... :-)

Visningar: 468

Kommentar av Henka Hägg den 10 Maj 2010 kl. 9.54
Kan det månne vara Fiorella herrn tänker på?
Kommentar av Anders Værnéus den 10 Maj 2010 kl. 9.57
nope... ;-)
Kommentar av Ulf Lindén den 10 Maj 2010 kl. 10.32
Raket?
Kommentar av Anders Værnéus den 10 Maj 2010 kl. 10.37
Om jag har förstått saker och ting korrekt, så har vi fått ett rätt svar. Raket byggdes som en svensk Spilt Cockpit, men blev på 1920-talet customiserad och bekvämligad med dagens halvsalong. Bekvämare - japp, men nog var den än ballare helt i original... :-)
Kommentar av Micke Öhman den 10 Maj 2010 kl. 10.46
Ritning 329
Beställare Sjödahl, Jan; Langborg, Helmer År 1914


börjar det brännas?
Kommentar av Anders Værnéus den 10 Maj 2010 kl. 10.57
Fränt... :-) Bollar över till broder Mats A - är jag ute och seglar eller är vi något kul på spåren?
@Micke - Svårt att argumentera emot... ;-)
Kommentar av Micke Öhman den 10 Maj 2010 kl. 11.03

Raket 1922 från Mats egen sida...
Kommentar av Micke Öhman den 10 Maj 2010 kl. 11.04
Tycker inte det verkar stämma dock......
Kommentar av Anders Værnéus den 10 Maj 2010 kl. 11.07
Dubbelbrunnen stämmer men inte örat. Stuket är dock korrekt, men långt ifrån detaljerna. Hmm, du som kan Sjöhysteriskas ritningsbank - har du sett något mer raketliknande?
Kommentar av Micke Öhman den 10 Maj 2010 kl. 11.14
Hittade lite mer intressant läsning:
"Per Langborg och hade 3 bröder och en syster. Två av bröderna hette Helmer Alexis Lanborg och Gunnar Helmfrid Langborg. Per, Gunnar och Helmer var egna företagare och drev dessutom Smedsuddens Båtvarv tillsammans. Per hade Idrottsmagasinet på Birger Jarlsgatan i Stockholm, Gunnar hade Amerikanska Gummiimporten och Helmer, som var den mest framgångsrika av dem, hade Maskinaktiebolaget Helmer Langborg. Helmer var verksam inom båtbranschen och väldigt framgångsrik. Helmer och Gunnar tävlingskörde med de nya och "moderna" bensindrivna båtarna. Helmer hade en flotta av båtar och han gav dem namn från Buffalo 1 till Buffalo 10. Han döpte förmodeligen dem till Buffalo för att de alla drevs av en maskin från Buffalo Motors USA. Helmer var agent för Buffalo Motors samt producerade Albinmotorer. Tävlingarna man körde handlade inte i första hand om att köra fort utan det var mer en helhet av vad båt och motor kunde prestera tillsammans. Allt tog man hänsyn till, såsom vikt, motorstyrka, båtens längd, bränsleförbrukning och så givetvis fart genom vatten. Och så räknade man fram vilken båt som presterade det bästa totala resultatet."

http://blogg.aftonbladet.se/nejblogg

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor