Var tog denna underbara Petterssonritade skapelse vägen? Byggdes efter en idé från en ingenjör Oskar Lund(?), som genom att bygga en bulb i botten, ville få undan motorn. firma Båttjänst nappade och uppdrog åt CGP att förverkliga idén.

Var är den idag? Den som hittar den finner första pris och får själv komma fram och landa... ;-)

Visningar: 194

Kommentar av Håkan den 10 Maj 2010 kl. 14.56
Cool skapelse!! Vilket år?
Kommentar av Anders Værnéus den 10 Maj 2010 kl. 15.02
1936-37
Kommentar av Ulf Lindén den 10 Maj 2010 kl. 17.19
........och fär själv komma fram och HANDLA! Eller ;-)
Kommentar av Georg Oppermann Moe den 27 Maj 2010 kl. 0.27
Hei
Bare en betraktning rundt undervannsskroget. Anders, du skriver at gjennom å bygge en "bulb i botten" så ville man få unna motoren. Mitt spørsmål er da om dette var årsaken til designet, eller om motorens plassering var et resultat av designet.
I Tyskland var det vanlig å bygge båter med en kombinasjon av konvekse og konkave linjer under vann, noe tyskerne kalte for "wellenbinderform". CGP tegnet en båt med slikt skrog i alle fall en gang før 1920, om enn ikke med et så ekstremt undervannsskrog. Hensikten med denne konveks/konkav-formen var å kombinere egenskapene til den rundbunnede båten med egenskapene til V-bunnsbåten. Tyskerne hadde gjennomgående bare tilgang til mindre motore (relativt sett), og trengte en skrogform som ga mest mulig fart med minst mulig motor. Wellenbinderformen ga dem dette, båtene kunne operere i et hastighetsområde som lå godt over det som var mulig å få til med et rundbunnet skrog, dog ikke så fort som med stor motor i et V-bunnsskrog.
Så langt jeg har sett var det tyskerne som var mest aktive mht. denne skrogformen fra 1910-tallet til en gang utpå 1930-tallet. I USA ble det også bygget noen båter etter dette konseptet, men tilgangen til store motorer gjorde konseptet mindre interessant. Konstruktøren Otto Scheen (kompanjongen til Rich. Furuholmen) ga uttrykk for at konseptet var greit nok, men Furuholmen & Scheen fikk samme effekt ut av en skrogform som var rundbunnet foran og V-bunn bak. På min side har jeg lagt ut to tegninger av skrogkonseptet, en signer CGP den andre er typisk tysk.
mvh.
Georg

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor