Vi har ju sett objekten dyka upp här på SCB, men mest förtvivlat oss över att de inte tas omhand. För några år sedan var jag ute på en av de större marinorna norr om Stockholm för att prova båt. Och min vana trogen så avslutades besöket med en bakgårdsvandring. Denna gång en mycket fruktsam sådan.

Där stod en mycket vacker båt. Eller hon hade i alla fall varit mycket vacker en gång i tiden. Nu var hennes slanka linjer dolda av glasfiber, men efter att ha krånglat mig ombord så förstod jag att detta var ett kanonobjekt.

Allt fanns kvar ombord - beslag, styrpulpet, balla inredningsdetaljer - rubbet satt där det skulle. Slitet och trasigt var det bitvis, men vilken båt! Inte heller blev det sämre när hon stegades till 12 meter! Denna måste placeras. Men vad var det?

Hem och jaga. Och så småningom började pusselbitarna falla på plats. Hon var född som Burret II, byggd och sidengrosshandlaren Rudolf Christensen (han med Löpeld bland annat) och var fortfarande i sitt originalutseende. Jakt på ägare inleddes och snart så klev det fram en man ur kulisserna, och snart så var hon såld.

Nu undrar ju du vad som hände sedan? Burret II togs bort från marinan och ställdes undan i väntan på framtiden. Och när den kommer, kan ju ingen vara säker på.

PS. Om det är en Petterssonkonstruktion? Det kan du hoppa upp och sätta dig på att det är....Visningar: 224

Kommentar av Marcus Winberg den 9 Maj 2010 kl. 12.50
Till slau nu eller?
Kommentar av Anders Værnéus den 10 Maj 2010 kl. 8.59
Osäker på om hon kan bli ledig eller ej. Men kan kolla...
Kommentar av Anders Værnéus den 10 Maj 2010 kl. 10.59
Den som söker skola finna... :-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor