Hej alla, detta är faktiskt en stor dag. Och en dag som har visat hur lite gemensamt snokande och luskande kan lösa två båtars historik. Och hur viktigt det är att vi håller farten på siten och hjälper varandra att hitta och titta.

Smulan är alltså Hjördis. Smulan - båten som vi alla har vetat om i så många år visar sig ruva på en stor hemlighet. Det är alltså inte Sampo som är Hjördis. Utan Hjördis seglar idag under holländsk flagg i ett utmärkt skick. JP Åhlén, som var Hjördis beställare och förste ägare, måtte le i sin himmel över våra små dumheter, men för oss entusiaster är det alltid roligt när en riktig klassiker åter dyker upp på banan.


Visningar: 411

Kommentar av Christoffer Stavenow den 10 Maj 2010 kl. 16.56
Vad roligt! Vilken vacker båt, kul att den är väl omhändertagen!
Kommentar av Anders Værnéus den 10 Maj 2010 kl. 16.59
Det är en HÖJDARE. I min värld en av de största veteranbåtsnyheterna i år. Verkar fånigt men denna båt är något speciell - kraftfull på något sätt...
Kommentar av Ulf Lindén den 10 Maj 2010 kl. 17.07
Wow! Vad roligt att en så vacker båt är bevarad och identifierad! Absolut inte fånigt!
Och tänk det är mer än 7 månader kvar av året, vad skall mer hända? ;-)
Kommentar av Micke Öhman den 10 Maj 2010 kl. 17.38
Kul att man kunde bidra till att lösa ytterligare ett "mysterium"...!
;-)
Kommentar av Robert Duimovich den 11 Maj 2010 kl. 8.11
Det trodde jag att DU visste innan. Rogge och jag har haft det gamla kortet i sjöstugan i flera år. Vi var på det klara med att Smulan var Hjördis redan innan Rogge sålde henne. Hon ser ju fin ut i Holland utan akterruffen, snyggt.
Kommentar av Anders Værnéus den 11 Maj 2010 kl. 8.30
Men va 17, sitter du på sådana hemligheter. Och säger ingenting... Hur..., jag menar - va??? Ehhh, åsså haru inte skvallrat? Jag som letat Hjördis i många år.... :-)
Kommentar av Robert Duimovich den 11 Maj 2010 kl. 8.41
Jag har för mig att vi snackat om det.
Kommentar av Micke Öhman den 11 Maj 2010 kl. 9.35
Det var ju det som var min fråga:
"Vad hände med "Smulan"? Fortfarande till salu, eller???".....
Kommentar av Anders Værnéus den 11 Maj 2010 kl. 9.40
Uppgifterna om eldningen kommer från JPs son Gösta som gav varvet i uppgift att elda upp henne "för att hon var slut"... Detta faktum att detta inte gjordes ger ju ytterligare bevis för att aldrig tro på en hörsägen utan att ständigt ha Mark Masons ord i bakhuvudet när han hörde att Baby Bootlegger hade eldats upp:
"did you see it burn?"
Kommentar av Robert Duimovich den 11 Maj 2010 kl. 9.40
Min kompis Rogge ägde henne i nästan 20 år innan han sålde henne till Holland runt 2000, och köpte en skitball Tiedemannare istället. Efter det så byggde vi tillsammans racern "Speed King" som nån sorts kopia eller replica på en Chris craft Barrel back, fast med lite eget stuk. Har följt Smulans äventyr i Holland och även pratat med "Prinsen" som köpte henne om lite frågor under hans renovering och ombyggnad. Hon har blivit rätt dyr med tiden. Var till salu för runt 80 000 E för ett par år sedan och "Prinsen" hade henne som en uthyrningsbåt, medan hon var till salu.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor