Anders Værnéuss blogg -- Februari 2010 arkivera (20)

Allt för Sjön - en första titt: CoronetklubbenNu drar det ihop sig. Om bara en vecka så öppnar årets upplaga av Allt för Sjön på Stockholmsmässan i Älvsjö. Classic Boat Show kommer som vanligt att bevaka våra klassiska båtintressen och därför kommer från nu och framåt en första lilla tjuvtitt på några av de båtar som kommer visas upp:

Först ut är Coronet Yacht Club som i sin monter kommer visa en riktig goding. Klubbens ordförande Bengt Wåhlin hittade ett underbart orört exemplar av en… Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 26 Februari 2010 kl. 14.48 — 5 Inlägg

Modelljägare - passa på

Letar du efter en vacker modell att hänga på väggen i båtrummet kanske någon av dessa kan vara något att lägga ett bud på. Titta speciellt på halvmodellen av Äpplaröbaden en bit ner...

Tillagt av Anders Værnéus den 26 Februari 2010 kl. 14.30 — Inga kommentarer

SCBs Båtbank

Detta är ett förslag hur vi skulle kunna lösa det här på SCB med registreringen av fynd och andra tråkigheter. Jag har valt att inte ta med namn och telefonnummer pga av att jag då kan anklagas för att hålla ett register, vilket är mot Personuppgiftslagen (PUL). Kolla här och säg vad ni tror...

Tillagt av Anders Værnéus den 26 Februari 2010 kl. 9.20 — 12 Inlägg

Wet Rod - den ultimata?Tänkte bara kolla om ni tycker som jag - att denna bit av svensk båthistoria måste få leva upp en dag? Ett enkelt bygge som med de två RR-maskiner jag har stående skulle kunna göra succé. Värre Wet Rod är i mina ögon svårt att tänka sig...

@Lasse - jag har alla ritningsdelarna - går dessa att "sätta samman till en 3D? Och vad skulle Estland säga…

Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 18 Februari 2010 kl. 15.51 — 3 Inlägg

Kolla denna godbit

Tänk vad mycket det finns i våra gömmor överallt. Kolla bara här... Eller här...

Tillagt av Anders Værnéus den 18 Februari 2010 kl. 14.00 — 1 Inlägg

FINSKA MÄSSAN - Pressmeddelande 17.2.2010

Bavaria 28 Sport och First 35 har valts till Mässans Motorbåt och Mässans SegelbåtI anslutning till Båtmässan i Helsingfors har det nu, för tolfte gången, korats vinnare av titlarna Mässans Motorbåt och Mässans Segelbåt. Distinktionen Mässans Motorbåt 2010 gick till Bavaria 28 Sport, medan First 35 utsågs till Mässans Segelbåt 2010.Bavaria 28 Sport beskrivs i rådets motivering framför allt som ”mycket motorbåt till skäligt pris”. Det är en elegant och modern båt med gott om… Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 17 Februari 2010 kl. 15.10 — Inga kommentarer

Vem handlade?

Nu är Valdemarsvikscoupén borta från BLocket - ni minns den som var till salu för 19 000 kr i förra veckan. Vem var det som slog till? Per? Uffe? Micke? Vem vet?

Tillagt av Anders Værnéus den 17 Februari 2010 kl. 14.15 — 12 Inlägg

Drömbåten - spin off-fråga

En SpinOff-fråga på ämnet Drömbåten är förstås, vilka båtar därute är

prioriterade? Dvs. vilka båtar måste oundgängligen räddas till

eftervärlden; historiskt säregna och unika båtar som snart passerar

sista chansen att renovera. T.ex. Dido och Kickan II som vi sett här

tidigare? Våg? Och säkert en himla massa andra. Vilken unik båt är

närmast "döden" idag och kräver akutinsats? Kanske med gemensam insats

av SCB:s medlemmar? Ställd av Stefan Lindberg och en av våra… Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 17 Februari 2010 kl. 14.09 — 24 Inlägg

Jag kan...

... Varmt rekommendera det senaste numret av tidningen Klassiker, där de gör ett trevligt nedslag på en plats inte långt från mig... :-)

Tillagt av Anders Værnéus den 16 Februari 2010 kl. 17.38 — Inga kommentarer

Yachthunters - är ni beredda?

I en stad i Norden ligger en av Richard g furuholmens största yachter och gråter. Byggd ca 1935 i moen innanför Risör och lite lätt modifierad genom åren. En riktig höjdare som flyter men behöver vård. I mina ögon ett måste till framtiden - vad säger ni?

Tillagt av Anders Værnéus den 16 Februari 2010 kl. 17.34 — 11 Inlägg

Risør 2010

Den 5-8 augusti är det dags för Risør trebåtsfestival. Nordens största årligen återkommande träbåtsevent med en underbar blandning av båt-, kust- och musikkultur. Vem gör mig sällskap dit i höst?

Tillagt av Anders Værnéus den 16 Februari 2010 kl. 16.10 — 3 Inlägg

Drömbåten

Om du skulle drömma fritt, vilken båt skulle du då vilja hitta/äga av alla de som finns/har funnits i Sverige? Svalan? Edi? Stella Marina? Speedy gonzales? Flipperkattan med tre x raksexa? Dröm och berätta - gärna varför just den? Vilken jag själv väljer? Torsten Kreugers 15 meters sjösläde med dubbla v12 skulle smaka gott att ratta...

Tillagt av Anders Værnéus den 15 Februari 2010 kl. 10.38 — 39 Inlägg

Fler besökare och mer affärer på årets Båtmässa

Fler besökare än förra året, många affärer och nöjda utställare. Det blev resultatet av årets Båtmässa, som stängde portarna på söndagen.Svenska Mässan kunde räkna in ca 79 200 besökare, vilket är ungefär 2 500 fler än förra året.– Vi gläder oss verkligen över att Båtmässan i år lockat fler besökare. Det visar att det personliga mötet är viktigast, trots att vi lever i en digital värld. Mässan visar också att det våras för båtbranschen. Vi svenskar har fått tillbaks svår… Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 14 Februari 2010 kl. 22.25 — Inga kommentarer

Fartygsstöd 2010 - ansökan senast 15 mars.

Statens maritima museer fördelar genom Sjöhistoriska museet ett ekonomiskt bidrag till historiskt värdefulla fartyg.

Bidrag kan sökas av ägare till fartyg som blivit k-märkta av Statens maritima museer eller fartyg som står inför möjligheten att kunna k-märkas.

Bidrag kan ges till arbeten som har en kulturhistorisk inriktning och görs på sådant sätt att det tydliggör fartygets historiska värde.

Mer information om stödet och en särskild ansökningshandling finns på Sjöhistoriska… Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 10 Februari 2010 kl. 13.44 — Inga kommentarer

Om konsten att inte ge sig...

Det är endast döda fiskar som flyter med strömmen, stod det på väggen. Så sant. Det gäller alltså att inte ge sig utan våga gå nya vägar för att komma någonstans. Titta och läs om hur ägarna till den gamla Plym-yachten Coo-ee gjorde när de nystade upp sin historik. Du hittar hela historien här.

Tillagt av Anders Værnéus den 10 Februari 2010 kl. 13.34 — 1 Inlägg

Vojne, vojne, vojne - hur ska det gå...

Jesse har skaffat båt. Och med hjälp av vänner kamrater och andra vänliga själar ska nu veteranen komma i form till Beach 2010. På länken här kan du följa hur det kommer att gå för Jesse - om det blir någon båtsommar 2010.

Välkommen ombord!

Tillagt av Anders Værnéus den 5 Februari 2010 kl. 15.19 — 10 Inlägg

Vem vet vad detta är - eller snarare har varit


På ett litet varv norr om Gillholms marina står denna annorlunda skapelse och mår sisådär. Idag plastad och kortad. Men vad har det varit en gång? Mahogny på träspant, skarpa slag och någonstans en dold historia. Vem vet mer?


Tillagt av Anders Værnéus den 5 Februari 2010 kl. 9.21 — 3 Inlägg

Nyfikenheten - ack den nyfikenheten

Tänk om vi visste vad som dolde sig bakom dörrar och grindar till skjul, lador och bakgårdar. Då kanske vi skulle mötas av denna synen nu och då. Nu får vi nöja oss med de tillfällen när det ändock sker. Vilket det faktiskt gör. Även 2010.

Tillagt av Anders Værnéus den 1 Februari 2010 kl. 11.44 — 3 Inlägg

Larmet går - M/Y Dido

Det finns fortfarande jakter kvar i Sverige att sätta tänderna i. Ni har ju redan sett ett antal här på SCB och det kommer flera.

För dig som tyckte Kickan II var underbar men kanske i största laget, så kan M/Y Dido vara något för dig. Bygd redan 1912 på Augustendals Maskinfabrik (de var mest kända för att bygga Avancemotorerna) för konsul Hugo Duhs som hade henne i många år. Idag står hon och inväntar renovering. En unik yacht med en mycket kul… Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 1 Februari 2010 kl. 11.30 — 1 Inlägg

Skynda - du som är på jakt

En vindruteram till Sweet 16 hittar du här

Tillagt av Anders Værnéus den 1 Februari 2010 kl. 11.19 — Inga kommentarer

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor