Detta är ett förslag hur vi skulle kunna lösa det här på SCB med registreringen av fynd och andra tråkigheter. Jag har valt att inte ta med namn och telefonnummer pga av att jag då kan anklagas för att hålla ett register, vilket är mot Personuppgiftslagen (PUL). Kolla här och säg vad ni tror...

Visningar: 125

Kommentar av Ulf Lindén den 26 Februari 2010 kl. 9.59
Kul! Spännande! Hur kommer det att fungera rent praktiskt att uppdatera, att söka i etc?
Kan inte den som lägger in ett objekt välja själv om han eller hon vill bifoga ort, namn och telefonnummer?
Ser fram emot utveckligen :-)
Kommentar av Anders Værnéus den 26 Februari 2010 kl. 10.13
Just sökningen blir att göra på de fakta som skrivs. T ex Pettersson. Bekymret med uppgifter är att om det blir många så kan PUL börja gälla. Och då blir det knepigt. Därför är det bättre om den som lämnar uppgiften ger sin mejladress så kan en diretkontakt tas.
Kommentar av Michael Hackman den 26 Februari 2010 kl. 10.26
Nu kan vi gå igång! Designmässigt, finns det inget sidformat på detta forum som liknar Blocket, liten bild o lite text som går att knappa upp i stort, tror sidorna (som det kommer att bli många av) kan bli väldigt tröga att köra igenom annars... Men viktigast är ju att det blir av!
Kommentar av Anders Værnéus den 26 Februari 2010 kl. 10.33
Hmmm, hittar inget vetigt. Titta runt ni också - vi måste göra det så bra som det går från början. Ett alternativ är ju att skapa en grupp som heter SCB Båtbank (typ) och där lägga in grejorna.... Men skillnaden blir nog ganska liten egentligen....

Åsikter? Ös på...
Kommentar av Michael Hackman den 26 Februari 2010 kl. 10.37
går det att kopiera bildsidan o kalla den något annt för detta ändamål, den skulle funka...
Kommentar av Ulf Lindén den 26 Februari 2010 kl. 10.48
Härligt, nu ser jag att vi är på G!
Mailadress borde väl fungera.
Tyvärr så är jag för dålig på det här med datorer för att kunna delta i diskusionen å vilket format etc som är lämpligast, jag får helt enkelt förlita mig på er som kan och i övrigt försöka bidra med en och annan praktisk synpunkt, om det överhuvud taget behövs? Tänk dock på oss som inte är så duktiga på att förstå alla möjliga och omöjliga vindlingar och finesser i datorernas värld! Det måste vara enkelt att bidra med information/uppdatera och enkelt att hitta, om det går? :-)
Kommentar av Anders Værnéus den 26 Februari 2010 kl. 10.58
Enklast är väl att kopiera det som jag skrivit och ändra uppgifterna.

Det är inte optimalt men tror att det är så långt det går att komma här. Vist skulle vi kunna göra en sajt utanför, men då förlorar vi mycket av poängen tror jag...
Kommentar av Anders Værnéus den 26 Februari 2010 kl. 11.00
@Stefan - det går ju bra att göra inlägg på den "anmälda båten - se hur Henrik Widstrand redan gjort på Sonja-grejen Då kan man ju rapportera förändrade lägen mm. Dessutom blir det då öppet för alla att skriva in observationer till alla anmälda båtar, vilket ökar möjligheten för os alla att kommentera mm.
Kommentar av Anders Værnéus den 26 Februari 2010 kl. 11.16
Får skriva en bra instruktion först bara så det blir lika enkelt som det är. Ulfs påpekande att det måste vara enkelt för alla är superviktigt. Är det inte enkelt så missar vi direkt båtar.
@alla - jag har en underbar monter på mässan för museihuset - hur tycker ni vi skulle kunan markandsföra SCB där? En stor liveskärm med uppkopplad burk så publik kan smurfa och anmäla sig live?
Kommentar av Michael Hackman den 26 Februari 2010 kl. 11.23
Jo enkelheten är viktigast så vi alla kan lägga in vårt bidrag! Mässreklam är alltid bra o antalet besökare kommer säkert att tom var fler än Gbg skulle man tro! Något man kan bidra med så hojta till A...

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor