Statens maritima museer fördelar genom Sjöhistoriska museet ett ekonomiskt bidrag till historiskt värdefulla fartyg.
Bidrag kan sökas av ägare till fartyg som blivit k-märkta av Statens maritima museer eller fartyg som står inför möjligheten att kunna k-märkas.
Bidrag kan ges till arbeten som har en kulturhistorisk inriktning och görs på sådant sätt att det tydliggör fartygets historiska värde.
Mer information om stödet och en särskild ansökningshandling finns på Sjöhistoriska museets och Statens maritima museers webbplatser: www.sjohistoriska.se och www.maritima.se. Ansökningar tas emot från och med 15 januari till och med 15 mars.

Varvsforum 2010 äger rum helgen den 10-11 april på Kockum Fritid i Malmö. Huvudman för arrangemanget är nätverket Svenska varv där bland andra ideella varvshistoriska föreningar, IF-Metall, Riksantikvarieämbetet och Statens maritima museer ingår.
Nätverket Svenska varv vill understödja och inspirera ideella och lokala projekt samt verka för att initiera dokumentationer, forskning och utställningar som belyser varvens särart och betydelse i industrisamhället. Sjöhistoriska museet, som är en del av Statens maritima museer, ansvarar för det löpande arbetet. 2010 är åttonde gången som Varvsforum arrangeras.
Inom kort kommer inbjudan med program och praktisk information att presenteras på www.sjohistoriska.se och www.maritima.se. De som tidigare deltagit vid Varvsforum kommer också få inbjudan via e-post.

Läs mer om Sjöhistoriskas verksamheter på våra hemsidor.

Välkommen med ansökan och väl mött på Varvsforum!

Visningar: 59

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor