Classic Fantastic Plastic, del 6: Inredningen!

Jag lovade ju att visa den mycket unika inredningen och dess detaljer så nu kör vi...

Vi börjar akterut där det först finns en väldigt tjusig kromat och original skyddsräcke. Räcket är i första hand tänk för att ge stöd åt den varelse som ligger behagligt utsträckt på den "siesta pad" som skall finnas där. På ren svenska skulle vi kanske säga soldyna eller vilobädd. Vår bädd saknas tyvärr men knapparna finns kvar på luckan så vi får kanske kika på att ta fram en ny sådan i framtiden...

Från en originalbroschyr ser det ut så här med färg-anpassad dyna: 

Vi fortsätter i riktning mot fören och här kommer den mycket specifika soffan för XK-19 och Commander SS.
Den är alltså tredelad och med sidorna vinklade för ökat sociala umgänge. Randningen på den mittre sittplatsen gick alltså igen på soldynan. Vår inredning är helt vit vilket de efterforskningar jag sett hittills är ganska ovanligt...de flesta inredningar var 70-tals bruna, se bilden ovan, mot det créme-färgade skrovet och däcket. Vår inredning kan ju vara utbytt någongång men inget jag sett hittills tyder på det. Durken är dock klädd, eller flockad i brun typ heltäckningsmatta!

De två främre stolarna är inställbara i höjd och längsled snabbt snurrbara med låsning! Allt för att öka den sociala gemenskapen mellan främre och bakre passagerare! Stolarna var inte rengjorda riktigt på bilden men är i mycket fint skick, som resten av dynorna och sidostoppningen. 
Formen på stolarna har varierat med åren men från runt 1971 får de denna mer rundade form.

Så har vi då kommit fram till en av båtvärldens absolut fränaste instrumentbrädor!

Den skarpögde noterar genast den diaboliskt coola varvräknaren som är direkt tagen från optionlistan från Camaro eller Pontiac, det blir inte fränare än så här!

Instrument och reglage har en snygg, central och lättåtkomlig placering. Däremot var man tydligen inte så noga med att linjera hålborrningen vid Chris Craft-fabriken...nåt som man lätt glömmer bort vid renoveringar och det blir överdrivet noggrant och därmed inte korrekt restaurerat.

...man får ju på typiskt amerikanskt manér inte heller glömma bort vilken farkost man färdas i så emblem finns även på instrumentbrädan:

Bakom den extremt fula rattmuffen i fuskskinn döljer sig en mycket fin originalratt i teak och med nitar. Påminner om både Camarons och Mustangens rattar från 60-talet. Växelföraren är helt original med och i matchande teak. Till höger om ratten skymtar man reglaget för den elektriska tilten och timräknaren.
Till vänster om ratten är reglaget för den stenhårda sökarlyktan från klassiska Iva-Lite. På bilden ovan ser man även de bruna flockade eller klädda durkarna.

Bjuder på en samlingsbild där man ser hela brädan tillsammans med extra tillbehör som dubbla signalhorn och sökarlyktan. Allt krom är i extremt fint originalskick och allt elektriskt fungerar!
Den böjda backspegeln är original och till för att ha koll på de Speedoförsedda ynglingar som sprattlar där bak med vattenskidor på fötterna!

I nästa uppdatering tror jag vi kikar lite närmare på den fräna motorn med tillhörande drivlina! :)

Visningar: 344

Kommentar av Niklas Waltari den 14 Januari 2018 kl. 8.24

Det är bara att gratulera till en super frän båt!!

Kommentar av Håkan den 14 Januari 2018 kl. 11.18

Tack Niklas! :)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor