Classic Fantastic Plastic, del 15: Början på första vintern med vår Chris Craft XK-19!

Händer inte så värst mycket på båtfronten just nu när det är svinkallt i kall(!)förrådet men några saker värda att nämnas i alla fall! :)

Propellern som satt på båten är förmodligen originalpropellern och har korrekt beteckning, PR-234 från Michigan, enligt säljdokumentet från när båten beställdes. Då det är en originalpropeller men med en liten ovanlig spec med 19" stigning, första ägaren hade säkert en tanke med detta, så vill vi behålla den och därför har propellern har skickats till Capella Marin i Stockholm för en uppfräschning. Det tyckte trots utseendet ovan att den förmodligen inte gått mer än de 740 tim rånaren visade på! Då vi samtidigt skulle vilja ha en reservpropeller så ska vi försöka hitta en originalpropeller för kort nav men med mer vanlig stigning, typ 21-23", till denna båt. Capella har även fått det uppdraget så vi får se vad de hittar. Tanken är ha en extrapropeller att byta med som har lite större stigning som ska ge lägre varvtal och lägre förbrukning vid samma fart som den gamla...och kanske högre toppfart som bonus! ;)

Vi har även låtit specialtillverkat en nya siesta pad, eller soldyna på ren svenska, som original satt monterad med tryckknappar på motorhuvsluckan på dessa XK-19. Har aldrig sett en sådan i verkligheten, utan bara på denna reklambild nedan från Chris Crafts eget arkiv, så det fick bli en chansning med utformningen.
Vi valde också att låta sömmarna den bakre soffans ryggstöd gå igen i dynan men med en liten egen twist i mitten för mer "liv".

Det ska även i några knappar men vi har dynan hemma framför teve-soffan över vintern så att vi får "ligga till" fyllningen och sedan får man montera knapparna till våren. Har inte heller provmonterat den på båten än men förhoppningsvis ska den passa..

Visningar: 253

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor