Håkan Asplunds blogg (6)

Rök från vevhusventilationen, lägesrapport

Jag lämnade in motorn på Bromma Marin i februari och fick efter en kort tid besked om att vevaxeln var sliten och behövde svarvas om, kamaxeln bytas, toppen bytas, ny oljepump och ny sjövattenpmp installeras, repor fräsas bort i cylindrarna och nya lager sättas in. Det blir alltså en helrenovering av motorn. Vad jag identifierade som huvudproblemet, avgasröken från motorn, berodde på att locket till ventilkåpan var ventilerat. Det ska vara oventilerat.

Detta blir en dyr affär men motorn… Fortsätt

Tillagt av Håkan Asplund den 20 Maj 2016 kl. 10.31 — 5 Inlägg

Tips på bottenfärg

I vinter tänker jag slipa hela botten och lägga på ny färg. Är det någon som kan rekommendera en bra teknik för att få bort den gamla färgen, förbehandling och ytfärg? Båten ligger i Mälaren. Ute i Saltsjön med bräckt vatten är jag endast enstaka dagar per säsong.

Tillagt av Håkan Asplund den 24 September 2015 kl. 14.46 — 6 Inlägg

Rök från vevhusventilationen, slutlig lösning

Tack alla ni som kommit med kloka synpunkter på mitt problem. Jag har provat allt utan att det hjälper. Nu lyfter jag ur motorn och gör en ordentlig översyn i vinter. Det kommer att kännas tryggt. Man vill ju att allt ska vara i bra skick.

Tillagt av Håkan Asplund den 24 September 2015 kl. 14.41 — 1 Inlägg

Rök från vevhusventilation, Volvo B20

Jag har problem med att det ryker från vevhusventilationen. Inledningsvis rykte det som mest från en slang som går från vevhuset. Den kopplade/tejpade jag till en nippel under ena luftrenaren men då började det ryka från ventilkåpan och från hålet till oljestickan. Nippeln under luftrenaren är bara 5 mm i ytterdiameter så den är förmodligen för klen för att sänka trycket i vevhuset. Jag har bytt packning till ventilkåpan och satt brickor under ventilkåpans skruvar för att vara säker på att…

Fortsätt

Tillagt av Håkan Asplund den 24 Juli 2015 kl. 17.27 — 6 Inlägg

Välrenommerad plåtslagare sökes!

Jag har för avsikt att låta tillverka en ruffventil till min Solö Ruff. Originalritning finns. Är det någon som känner en plåtslagare som ni kan rekommendera?

Givetvis är jag också intresserad av att köpa en ventil i originalskick.

Tillagt av Håkan Asplund den 19 December 2013 kl. 16.24 — 1 Inlägg

Vinterförvaring Solö Ruff

Jag blev för en vecka sedan lycklig ägare till en Solö Ruff nr 472 från 1960. På fredag ska den upp och jag planerar att köpa ett båthus Ocean Cover från Dancover. Tacksam för att få svar på följande frågor.

1. Ska man lägga golv för att minska kondensen i båthuset. Vilken kvalitet i så fall?

2. Båda gavlarna går att öppna. Ska de vara öppna hela vintern och i så fall hur mycket?

3. Leverantören rekommenderar att man säkrar båthuset med stormlinor. Behövs de och hur…

Fortsätt

Tillagt av Håkan Asplund den 2 Oktober 2013 kl. 16.14 — 5 Inlägg

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor