Jag blev för en vecka sedan lycklig ägare till en Solö Ruff nr 472 från 1960. På fredag ska den upp och jag planerar att köpa ett båthus Ocean Cover från Dancover. Tacksam för att få svar på följande frågor.

1. Ska man lägga golv för att minska kondensen i båthuset. Vilken kvalitet i så fall?

2. Båda gavlarna går att öppna. Ska de vara öppna hela vintern och i så fall hur mycket?

3. Leverantören rekommenderar att man säkrar båthuset med stormlinor. Behövs de och hur placerar man dessa för att minska intrånget på grannarnas områden?

Håkan Asplund

Stockholm

Visningar: 429

Kommentar av Micke Öhman den 2 Oktober 2013 kl. 16.58

1. står du på grus eller asfalt tycker jag inte du behöver tänka på detta. Står du på gräs/jord kan det vara bra att ha nåt som sagt, kanske några EUR-pallar eller liknande och kasta över några gamla trasmattor eller liknande

2. Jag brukar låta båten torka ut ordentligt nu på hösten, så det kan fläkta igenom båthuset innan det blir alltför många minusgrader, sen stänger jag igen båthuset på vintern så inte regn och snö kan komma in, men lämnar öppet längst uppe vid taknocken så det finns en liten trekant/triangel som kan cirkulera ut luft...ca 50x50 eller lite mer

3. Ja! Jag säkrar upp båthuset med att slå ner armeringsjärn som jag förbinder vid båthusets stolpar, så inte det kan flytta på sig eller till och med i värsta fall blåsa iväg i nån storm och åsamka mer skada än nödvändigt...(ja, det har hänt - inte mig, men en vinter hittade jag båtgrannens båthus liggandes upp och ner uppe på mitt eget båthus....!!!)

Kommentar av Håkan Asplund den 2 Oktober 2013 kl. 18.00

Tack Michael. Mycket bra svar!

Ett förtydligande bara. På fråga 3 tolkar jag ditt svar som att du slår ner 4 armeringsjärn, ett i varje hörn och sedan fäster hörnstolparna i dessa. 

Stämmer det?

Kommentar av Magnus Kaplan den 2 Oktober 2013 kl. 20.19

Jag har 60 cm x 16 mm jordankare vid varje stolpe. I mitt fall sammanlagt 10 st, man kan aldrig vara nog säker när det blåser storm, det är enorma krafter.

Kommentar av Micke Öhman den 2 Oktober 2013 kl. 21.14
jag drar ner 1 meter armeringsjärn minst 50-60 cm i marken medans den är mjuk/innan tjälen kommit. dessa sitter inte bara i hörnen, utan även mitt på långsidorna ( detta för att båthuset inte skall bli krokigt...)
;-)
Kommentar av Micke Öhman den 2 Oktober 2013 kl. 21.16
fästes i stolparna, ja
helt korrekt!
:-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor