Rök från vevhusventilationen, lägesrapport

Jag lämnade in motorn på Bromma Marin i februari och fick efter en kort tid besked om att vevaxeln var sliten och behövde svarvas om, kamaxeln bytas, toppen bytas, ny oljepump och ny sjövattenpmp installeras, repor fräsas bort i cylindrarna och nya lager sättas in. Det blir alltså en helrenovering av motorn. Vad jag identifierade som huvudproblemet, avgasröken från motorn, berodde på att locket till ventilkåpan var ventilerat. Det ska vara oventilerat.
Detta blir en dyr affär men motorn blir så gott som ny och ska förhoppningsvis fungera utan problem lång tid framöver.

Visningar: 413

Kommentar av Lennart Bodén den 20 Maj 2016 kl. 17.58

Ja Håkan, så är den här hobbyn, värre än bilmotorer, själv aldrig förstått varför.Nu har jag själv viss kunskap och tillgång till de som kan mer, men ändå, det kostar på!

Hoppas du lyckades, Vänligen Lennart Bodén

Kommentar av Robert Sollare den 21 Maj 2016 kl. 12.20

Blir det inte enklare, snabbare och billigare att köpa en bättre begagnad B20 och lyfta över/komplettera med det som behövs, t.ex. ny sjövattenpmp. Borde finnas massor med B20 motorer att hitta på nätet. Att låta renovera en B20 på en firma kommer att bli MYCKET DYRT....

 

Kommentar av Robert Sollare den 21 Maj 2016 kl. 12.33
Kommentar av Johan Ankarbäck den 22 Maj 2016 kl. 21.31

Håller med Robert. Du kan hitta en nyrenoverad AQ130 för 20-25000kr, tänk på det när du kollar offerten på reparationen. Bara att spana lite på Blocket. Motorblocket är samma som för bilarna men toppen är speciell för marinmotorerna. Det är därför inte riktigt så enkelt som att bara flytta över marindelarna.

Man kan självfallet också köra med en bilmotor om man har sötvattenskylning. Då kör man värmeväxlaren som kylare och sätter dit en sjövattenpump.

Kommentar av Robert Sollare den 23 Maj 2016 kl. 0.09

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor