Tips kring mallning av nytt skarndäck sökes

Då jag är i färd med att lägga nytt däck på Audrey har jag nu kommit till stadiet där jag försöker klura ut hur mina skarndäck på fördäcket ska se ut. Orginal verkar hon haft ett dukat däck men detta har jag valt att frångå. Så nu till svårigheterna, vilka dimensioner/mått bör mina skarndäck ha? Hur ska man tänka? Ska skarndäck från ruff fram mot örat ha en bredd som sedan övergår i en annan bredd från örat fram till förstäven? Eller är det helt och hållet en linje för ögat som ska få gälla. 

Slänger in två bilder.

Den första är hur däcket ser ut med plyfan på och nästa är där jag har gjort ett första försök med att skapa en linje (börja med penna och tejpade sedan efter linjen) på kartong som får fungera att malla på.

Släng in alla former av tyckanden och erfarenheter ni har, just nu är jag allt annat nöjd med första försöket och behöver inspiration till hur jag hittar bästa/snyggaste lösningen.

//Erik

Visningar: 373

Kommentar av Johan Wahlgren den 1 Oktober 2014 kl. 23.30

snyggt jobbat erik!! skissen ser bra ut tycker jag, men är inte dukat däck riktigt snyggt också? ...blir nästan lite avis att du haft detta original. jobbar på mitt däck just nu o alla bitar är svängda i olika bredder o radier. längesedan jag svor så mycket ;)

dukat är ju både snyggt o praktiskt, o original i detta fall :)

Kommentar av Erik Richardsen den 2 Oktober 2014 kl. 8.14

Aaaa Johan gör inte så mot mig, nu sätter du griller i skallen på mig. ;) Men vist det ter sig som något enklare att lägga, ett dukat däck. Men å andra sidan vem fan vill ha det enkelt. Bortsett från att kurvan är något ojämn pga miss i tejpningen så kanske det lirar hyffsat ändå. Där är skarndäck 2 cam bredare mellan örat och förtäven än från örat och akter ut.

Kommentar av Micke Öhman den 2 Oktober 2014 kl. 13.53

Jag skulle haft en bredare linje än så, tycker det tilltalar ögat och estetiken bättre...
;-)

Kommentar av Micke Karlbom den 5 Oktober 2014 kl. 13.49

Håller med Micke Ö. Jag hade lagt linjen någonstans som på bilden nedan. Och kanske ännu något längre in om möjligheten fanns (materialmässigt). Använd penna då du tar fram former då ögat får svårt att finna harmonin i linjen om man använder en bred tejp. Ögat villar bort sig på det breda strecket istället för linjen.

Kommentar av Erik Richardsen den 5 Oktober 2014 kl. 21.26

Tack Micke. 

Var ute ikväll och laborerade vidare med just lite bredare skarndäck. Precis när jag var på väg hem slog det mig att det borde vara örats översta bredd (mot däcket) som som ska spela med skarndäckets linje. Väljer jag den vägen så blir det bredare än vad min tejp ligger och förmodligen i trakten kring din linje Micke. Ny bild kommer vad det lider.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor