Erik Richardsens blogg (7)

Nåtlimma eller nåta?

Har kommit till vägvalet för skrovet. Hon har tidigare varit nåtad med svart nåtmassa, om det är gjort orginal, för att hon byggts slarvigt och inte blivit tät eller om det är efterkonstruktion för att "täta" henne, vet jag inte. Har endast träffat på 2-3 båtar med samma svarta båt mellan borden, dessa har haft likande drag och verkar ha varit från samma tid.

Vad säger ni? Kan hon ha byggts med gumminåt? Min gissning är att hon är från -10 till -20 talet. 

Nåtlimma (springorna…

Fortsätt

Tillagt av Erik Richardsen den 8 Juni 2016 kl. 22.20 — 5 Inlägg

Bildkavalkad, bra eller drygt.

Då jag satt ock läste sista numret av Klassiska Båtar, (vilket är riktigt tråkigt) funderade jag på vad man själv kunde bidra med för att intre intresset och "farten" inom "hobbyn" ska avta allt för mycket nu när tidningen inte längre kan funka som vattenhål. Jag tänkte då att man får väll bidra med det man kan och kanske det kan vara till någon positiv effekt om jag slänger in lite mer bilder från mitt arbete med Audrey (inte historiskt korrekt namn). 

Så därav 79 Bilder från min…

Fortsätt

Tillagt av Erik Richardsen den 11 April 2015 kl. 21.46 — 2 Inlägg

Tips kring mallning av nytt skarndäck sökes

Då jag är i färd med att lägga nytt däck på Audrey har jag nu kommit till stadiet där jag försöker klura ut hur mina skarndäck på fördäcket ska se ut. Orginal verkar hon haft ett dukat däck men detta har jag valt att frångå. Så nu till svårigheterna, vilka dimensioner/mått bör mina skarndäck ha? Hur ska man tänka? Ska skarndäck från ruff fram mot örat ha en bredd som sedan övergår i en annan bredd från örat fram till förstäven? Eller är det helt och hållet en linje för ögat som ska få…

Fortsätt

Tillagt av Erik Richardsen den 30 September 2014 kl. 22.12 — 5 Inlägg

Madame X, nu i säkerhet inför framtiden

Allt börja för ett år sedan med att Johan W här på SCB la upp ett inlägg om en större dubbelruffad mahognybåt som låg och förföll på Margaretelundsvarvet i Bromma. Efter en hel del detektivarbete hittas senaste ägaren och en affär kunde genomföras. Madame X är ritad av CG Pettersson och byggd på Bröderna Larsson varv i Kristinehamn. Byggd 1936 och av allt att döma ägd av bla familjen Eck under flera år. Utöver Familjen Ecks ägartid så har jag koll på ägaren från 2004 till nu samt ägaren fram…

Fortsätt

Tillagt av Erik Richardsen den 9 September 2014 kl. 22.28 — 3 Inlägg

Spant byte.

Igår var en riktigt bra dag. Igår satt sista nya spantet på plats i sittbrunnen. I och med detta har jag nu bytt samtliga dåliga spant i sittbrunnen, totalt 22 stycken. Ytterligare 10-11 stycken är bytta i ruffen. Kvar är sista spantparet av trä under akterdäcket men dem tar jag vid däcksbytet. Djävligt go känsla, och suget efter att ta tag i nya delar är stort.

Tillagt av Erik Richardsen den 2 Februari 2014 kl. 9.59 — 6 Inlägg

Segel och Motor 1935

Kom över en inbunden samling av tidningen Segel och Motor från 1935, den innehåller samtliga nummer från -35. Riktigt kul och givande läsning, allt från detaljerade ritningar från båtar till uppdateringar av var som händer på varven runt om i Sverige.

Har ingen aning om dessa är ovanliga eller snarare väldigt vanliga och ofta förekommande. Om någon vet att deras båt eller historik till båt finns med i nått nummer är ni välkomna att höra av er så ser vi till att ni får tillgång till…

Fortsätt

Tillagt av Erik Richardsen den 7 Augusti 2013 kl. 21.18 — 3 Inlägg

Söker plats för fortsatt renovering

Har under sommaren flyttat till Stockholm. Letar nu med ljus och lykta efter en lokal att fortsätta renoveringen av min båt i. Allt som har väggar och tak är av intresse och ligger västerut från Bromma till hela Kungsängen området. Tjejen har häst ute i Kungsängen så de trakterna vore kanon.

Under senaste vintern stog jag i ett gammalt vagnslider som var mer glest än tätt så alla förslag eller bud tas gladeligen emot.

 

Erik Richardsen.

 

Tillagt av Erik Richardsen den 29 Augusti 2012 kl. 17.12 — Inga kommentarer

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor