Igår var en riktigt bra dag. Igår satt sista nya spantet på plats i sittbrunnen. I och med detta har jag nu bytt samtliga dåliga spant i sittbrunnen, totalt 22 stycken. Ytterligare 10-11 stycken är bytta i ruffen. Kvar är sista spantparet av trä under akterdäcket men dem tar jag vid däcksbytet. Djävligt go känsla, och suget efter att ta tag i nya delar är stort.

Visningar: 355

Kommentar av Erik Richardsen den 2 Februari 2014 kl. 10.00

Kommentar av Lars Olsson den 2 Februari 2014 kl. 10.37

Grattis! Förstår att det känns bra.

Kommentar av Anders Værnéus den 2 Februari 2014 kl. 21.22
Stort grattis. Måste vara en underbar kick för självkänslan :)
Kommentar av Johan Wahlgren den 2 Februari 2014 kl. 22.49

Snyggt jobbat!! :)

Kommentar av Torgeir Dolven den 3 Februari 2014 kl. 4.02

Pen jobb! Jeg ser at din båt ser like ribbet ut som min båt. Av bloggen din ser jeg også at du har store gliper mellom bordene, det samme er det på min.  Har du kommet så langt at du har tenkt på hva du skal gjøre der? Fuge med sikaflex eller lignende? Natlime med "splines"? Jeg tar isåfall takknemlig for tips.

Kommentar av Erik Richardsen den 3 Februari 2014 kl. 9.00

Tack! Det är en riktigt skön känsla, en milstolpe i renoveringen tror jag.

Torgeir: Jo jag har funderat väldigt mycket över hur jag ska hantera dessa glipor. Över vattenlinjen är min båt nåtad med "sinkalflex" sedan tidigare, om detta är orginal eller något som gjorts för att hon har haft svårt att bli helt tät vet jag ej. Jag har även skrapat bort en hel del färg och skit mellan borden under vatten linjen. Jag kan inte bestämma mig för hur jag ska gå vidare. Att nåtalimma henne med trälister och epoxis hade gjort henne helt tät, men det är ett ganska stort arbete. Att nåta henne över vattenlinjen med "sinkalflex" igen känns lite skakigt med tanke på att nåtmassan förmodligen komemr flexa en del när hon sväller i sjön. Att ta bort nåten helt och hoppas hon går ihop även över vattenlinjen känns inte helt troligt. Att hon går ihop och blir tät under vattenlinjen tror jag honn kommer göra. Hålelr gärna kontakten för att diskutera för och nackdelar samt utbyta erfarenhet.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor