Båtmässan i Göteborg har just avslutats. En mässa som fått bra kritik i press och bland branschinblandade. Det klassiska hörnet har sedan några år flyttat ned i en egen hall när Västkustens träbåtsförening själva får husera och bestämma hur de vill ha det. Här visade Västkustens entusiaster upp sig och sina båtar av alla storlekar och slag. Var där själv i två dagar och trivdes bland optimism och positiva människor som brann för sin sak och sin utställning.

Blev lite förvånad när en av våra båttidningar dök upp härom dagen, där veteranbåtshallen på mässan sågades jäms med fotknölarna. Synd tycker jag att sparka på ideellt goda initiativ som arbetar för att dra hobbyn framåt. Det krävs att vi alla tillsammans drar våra strån till stacken för att hobbyn ska ha en stark framtid. Eller vad säger ni?

Visningar: 92

Kommentar av Ulf Lindén den 26 Februari 2011 kl. 10.22
- Jag tycker att en sk. båtjournalist skall ägna sig åt att kritisera och absolut när det är befogat, såga oseriösa båttillverkare (eller annonserar de för flitigt i tidningen) i stället för att ge sig på ideellt arbetande entusiaster, som oftast helt utan egen vinning arbetar för att visa upp båtlivets utveckling. Fegt!
Saklig kritik kan säkert vara befogat ibland men att i tidningen, utan hänsyn till de människor han sårar, totalsåga en hel företeelse, tycker jag är väl magstarkt!
Att han sen är ivrigt påhejad av en nybörjare till chefredaktör som kallar övertrampet "en bragd" gör knappast saken bättre, två ynkryggar! Man undrar vad dessa gossar har råkat ut för, eller är de helt enkelt bara två missunnsamma, gemena personer?
Kommentar av Kenneth Sandelin den 26 Februari 2011 kl. 12.51
Var kan man få ta del av denna miserabla artikel ? Bra kommentar från Ulf, tycker jag.
Kommentar av Ulf Lindén den 26 Februari 2011 kl. 14.56

Vi Båtägare Nr 3 2011

Artikeln början på sidan 118 samt backas upp av chefredaktören på sidan 4 "HETT I NR 3"

 

Kommentar av Peter Eriksson den 27 Februari 2011 kl. 10.22

Har inte läst artikeln då jag slutade köpa Vi båtägare då Anders slutade med sina veteranbåtsrepotage, men jag har dock läst några nummer efter det. Vi båtägare är ju en tidning som vill ha mera "attityd" än konsumentupplysning. Lite kaxigare. Man sticker alltid ut i den värsta sjön och kör fortast och värst då man testar en båt. Kanske gör man det för att attrahera en yngre läsarkrets. Kanske gör man det för att man vill verka tuff och macho.

Det man kan se i Vi båtägare är dock att alla repotage inte är så väl genomtänkta och ibland kanske hade tjänat på om skribenten hade läst igenom sin text en gång. Ofta är det rent subjektiva åsikter från reportern som ligger till grund för bedömandet av en båt eller mässa. Själv har jag mycket litet intresse för vad dessa "Alfahannar" tycker och har därför valt att lägga mina pengar på andra tidningar, som i mitt synsätt, är mer seriösa och har en "bra ton". 

Kommentar av Christoffer Stavenow den 28 Februari 2011 kl. 13.06
Jag tror en sådan artikel sågar sig självt i läsarnas ögon, möjligen inte hos de som har en förutfattad mening redan, men detta är en kulturverksamhet som inte är kommersiell på samma sätt som den moderne båtägaren representerar. Vi båtägare har mer karaktären av en konsumenttidning för båtköpare och bör väl  enligt min mening inte skriva reportage om veteranbåtar om det inte faller dom på läppen utan hålla sig till nytillverkat vilket är deras kunders primära intresse.
Kommentar av Johan Hansson den 4 Mars 2011 kl. 19.31

Vilken lycka att jag vann ett helårs prenumeration på Klassiska Båtar... efter att ha svarat på frågorna i Båten Nostalgias monter,,, för övrigt den enda båttidning jag köper... fick brevet på posten idag, så nu har jag den i brevlådan ist.. ;) EN RIKTIG BÅTTIDNING.... missade dig med en dag Anders!... detta var det trevligaste brev jag fått på flera år tror jag... och inte hade den ett fönster heller :P

 

och Ulf!.... jag tror kemikalierna från plasten stigit upp i huvudet på dem... de tror jag de har råkat ut för..

Kommentar av Åke Karlsson den 11 Mars 2011 kl. 10.26

Var på båtmässan i går och köpte bland annat Vi båtägare för att läsa artikeln.

Vad skall jag säga ?  Får man kalla en Jornalist Pucko ? Hum jag slutar här

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor