De hade hoppats på en turnover på $3M - trodde på $1,5M - fick närmare $4M. Det var en auktion som kommer gå till historien. Samlingen som Todd Warner hade

Visningar: 104

Kommentar av Niklas Hallberg den 20 Oktober 2010 kl. 23.14
Ja, du verkar ju knappast ha lidit över den här resan... Avis? Inte jag inte. ;)
Kommentar av Morgan Nilsson den 20 Oktober 2010 kl. 23.26
Så mycket intressanta båtar motorer mmmm trevliog resa hmm AVENSJUK massor suck
Kommentar av Ulf Lindén den 21 Oktober 2010 kl. 7.18
Fantastiskt! Bra att du åkte över, en sådan här händelse måste absolut bevakas, ser fram emot ett spännande och trevligt reportage från resan/auktionen och ditt möte med Todd.
Kommentar av bo zolland den 21 Oktober 2010 kl. 7.26
Bra jobbat Anders, det förplikar att vara Sveriges svar på T-Warner, och man hoppas på mer bilder därifrån.
Sedan detta dök upp för nån månad sen, har jag blivit nyfiken på denne Todd W. Vem är han, vad sysslar han med, hur började han samla mm. Träffade du några andra tungviktare i branchen?
Vore kul om du skriver lite fylligare när och om du har tid.
Kommentar av Michael Hackman den 21 Oktober 2010 kl. 8.26
o vart det några kul inköp för egen del???????
Kommentar av Anders Værnéus den 21 Oktober 2010 kl. 9.11
De egna inköpen begränsades till tre motorer och en underbar ruta till en Dodge 25-fotare 1931, som dock såldes innan vi åkte hem. Ibland går det undan när man hittar bra grejjer... ;-)
Jo alla tungviktare fanns på plats. Samlare, brokers och profiler. Herb Hall från Sierra Boat, Tony Brown från Western Runabouts, Louise Hagerty från Hagerty insurance, far och son Wanguard från Classic Boating, Al Schinnerer från California Classic Boats och Rivasamlaren Martin Felletto var bara några av de som närvarade. Övriga världen representerades dock endast av två svenskar...;-)
Vem Todd Warner är? Tja, det kommer ett porträtt på honom i nästa nummer av Klassiska Båtar. Tidningen väckte för övrigt OERHÖRT intresse, och det födde ju en och annan tanke, om man säger så.
Det är en intressant upplevelse att delta på en amerikansk auktion. Roparen har en käft som är minst sagt välsmord och har en skön dialog med publiken. Som jag skrev tidigare fanns det fynd liksom även dyrgripar. Båten som jag var så nära att handla var en Brainerd & Robbins-launch (lokal tillverkare - se bilderna) som var en 29-fots korsning mellan Petterssonbåt och 28-fots Chris Craft. Fantastisk båt som gick för 21 000 dollar. Hade legat undanstoppad i en lada i 50 år, så skicket var makalöst. Annars var nog det roligaste som jag fick med mig hem en prewar Chris Craft M-sexa till en av våra mer unika racers här i Sverige, som hittills saknat originalmotor. Om en månad så är den saknaden upphävd.
Historien kan göras hur låg som helst. För övrigt är hela Minnesota en stat med stolta svenska traditioner. Ett ställe som jag gärna kommer återvända till fler än en gång. Att åka på LAke Minnetonka var samma mjuka och trevliga upplevelse som att åka på Åsunden här hemma. Borta men ändå hemma i en underbar förening.
Kommentar av Claes Hassel den 21 Oktober 2010 kl. 12.47
Hej Ander ser fram emot ditt reportage. Hade gärna varit med ;-) Mvh Claes Hassel

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor