Anders Værnéuss blogg -- Mars 2010 arkivera (12)

Skynda fynda

http://www.blocket.se/stockholm/Klassiker___Selco_Selfleet_26591346.htm?ca=14&w=3
En kanonbåt som behöver lite kärlek. Och priset? Inte mycket att bråka om

Tillagt av Anders Værnéus den 31 Mars 2010 kl. 22.30 — 1 Inlägg

Medlem nummer 600!

Nu har vi tillsammans passerat ytterligare ett 100-tal - denna gång så blev vi igår 600 medlemmar här på Swedish Classic Boats, och kan då med stolthet kalla oss Sveriges snabbast växande båthistoriska nätverk. Medlem nummer 600 blev halvmodellsbyggaren och Nepparekännaren Niclas Skärlund, som jag lite extra varmt får önska välkommen ombord.

Hoppas ni har det lika trevligt här som jag. För då är vi snart 1000... :-)

Eder

/Anders

Tillagt av Anders Værnéus den 24 Mars 2010 kl. 23.00 — Inga kommentarer

Båthall 2 på Djurgården hotad

Har fått information om att Sjöhistoriska Museets Båthall 2 på Djurgården är hotad till sin existens. Det är en blandning av hyreshöjningar, yttre påtryckningar samt nya idéer som gjort att museets ledning nu prioriterar om och släpper halva hallen till andra verksamheter.

Det direkta resultatet av detta blir att över 100 båtar flyttas från den nuvarande "utställningen" till magasin i Västerås och Karlskrona för en oviss framtid. Tankarna är att omvandla den nuvarande lagringslokalen till… Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 23 Mars 2010 kl. 8.30 — 9 Inlägg

Båtintresset ökar igen

Fler besökte båtmässanFler utställda båtar, fler besökare och många nya lyckliga båtägare. Så kan Nordens största båtmässa, Allt för sjön som stängde i helgen, sammanfattas. Efter förra årets nedgång seglar branschen nu i en klar medvind igen.Läget i båtbranschen fick ett rejält lyft under båtmässan Allt för sjön i Stockholm. Efter ett riktigt besvärligt 2009 är det åter god fart i branschen, vilket mässan var ett tydligt bevis på. Allt för sjön hade fler besökare och från… Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 18 Mars 2010 kl. 14.02 — Inga kommentarer

200 år med en kanal

Jubileum för en svensk semesterfavorit

Göta kanal firar 200 år sedan första spadtagetI år är det 200 år sedan det första spadtaget togs på Göta kanal, vattenleden som går tvärs genom hela Sverige. Jubileet kommer att firas med en särskild festdag den 24 maj i Motala, där den första spaden sattes i jorden.

– Det här är ett bra tillfälle att visa att Göta kanal inte bara är ett populärt semesterområde utan också ett helt unikt byggnadsverk. Det tog hela 22 år att bygga färdigt… Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 18 Mars 2010 kl. 13.30 — 2 Inlägg

varv på varv på varv...

Spekulanter ombedes titta här...

Tillagt av Anders Værnéus den 17 Mars 2010 kl. 9.09 — Inga kommentarer

Allt för sjön - sista chansenI morgon är det så dags för dig som vill se årets upplaga av båtmässan Allt för Sjön på Stockholmsmässan. Och jag kan varmt rekommendera Classic Boat show som i år dignar av gamla klassiker. Här ett smakprov.

Välkommen!…Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 13 Mars 2010 kl. 22.53 — 4 Inlägg

Fartygsforum och dito stöd

Fartygsstöd 2010 – ansökan senast 15 mars

Statens maritima museer fördelar genom Sjöhistoriska museet ett ekonomiskt bidrag till historiskt värdefulla fartyg.

Bidrag kan sökas av ägare till fartyg som blivit k-märkta av Statens maritima museer eller fartyg som står inför möjligheten att kunna k-märkas.

Bidrag kan ges till arbeten som har en kulturhistorisk inriktning och görs på sådant sätt att det tydliggör fartygets historiska värde.

Mer information om stödet och en särskild… Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 9 Mars 2010 kl. 10.09 — Inga kommentarer

Flaggor och dekaler

Hej,

har fått påstötningar lite nu och då om att göra en igenkänningsflagga för oss här i SCB som vi kan föra på våra båtar i sommar och på så sätt känna igen varandra ute på sjöhavet. Vill med detta pejla lite intresse för detta. Vad tror ni?

Eder

/Anders

Tillagt av Anders Værnéus den 7 Mars 2010 kl. 22.18 — 25 Inlägg

Teknikaliteter

Alla som även socialiserar på Facebook kan från och med nu dela information mellan Swedish Classic Boats och Facebook. Varsågoda och frossa än mer i information och att på ett kul och trevligt sätt sprida intresset av alla våra vackra båtar.

Hälsar eder

Anders

Tillagt av Anders Værnéus den 4 Mars 2010 kl. 22.48 — Inga kommentarer

Dagens lästips

I dagens Sydsvenska Dagbladet finns en stor artikel om den pågående renoveringen av den unika Tore Herlin-ritade skärgårdskryssaren Sniggel-Snuggel från 1916. Skynda till Pressbyrån och handla...

Tillagt av Anders Værnéus den 1 Mars 2010 kl. 9.05 — 4 Inlägg

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor