Fler besökte båtmässan

Fler utställda båtar, fler besökare och många nya lyckliga båtägare. Så kan Nordens största båtmässa, Allt för sjön som stängde i helgen, sammanfattas. Efter förra årets nedgång seglar branschen nu i en klar medvind igen.

Läget i båtbranschen fick ett rejält lyft under båtmässan Allt för sjön i Stockholm. Efter ett riktigt besvärligt 2009 är det åter god fart i branschen, vilket mässan var ett tydligt bevis på. Allt för sjön hade fler besökare och från de cirka 500 utställarna rapporterades en tydlig förbättring både vad gäller intresset hos besökarna och faktisk försäljning. Totalt visades omkring 800 båtar, vilket är en klar ökning från förra året.

– Det här är jättekul. Redan i höstas fick vi de första positiva signalerna. Under vintern förstärktes de och flera veckor innan vi öppnade var mässhallarna fyllda, precis som under ”de goda åren”. Nu när vi stängt, kan jag bekräfta att tongångarna i branschen är mycket positiva. Utställarna berättade dagligen glatt att det såldes betydligt fler båtar på mässan än förra året, säger Thomas Sandberg, projektledare för Allt för sjön.

Fler besökare
Båtlivet står sig starkt. Omkring 100 000 människor besöker varje år mässan. Totalt kunde man i år räkna in 115 000 besökare under de tio mässdagarna. Under den sista helgen gick Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan parallellt med båtmässan vilket säkerligen ökade intresset för att ta sig ut till Älvsjö i det solgnistrande vintervädret. Båt- och vildmarkslivet har många gemensamma nämnare.

– Trots sol och vackert vinterväder ökade antalet besökare. Jag hörde en jämförelse nyligen som jag tycker är bra, nämligen att det bor 40 000 människor på Lidingö och vi hade nästan tre gånger så många här på mässan under de 10 dagarna! Det ger ett bra perspektiv på hur otroligt många besökare det verkligen handlar om, säger Thomas Sandberg

Visningar: 46

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor