Uppdatering Kurre 28: Vi skriver historia....KURRE är sjösatt !

Efter säkert mer än 35 år på land så kom då äntligen den dag som jag både sett fram emot så mycket samtidigt som jag fasat för den...sjösättningen av KURRE II. Dagarna innan gick inte i munterhetens tecken direkt då nästan allt som kunde gå snett också gjorde det.

Det började med att motorn knappt startade och när den gjorde det gick den inte på alla cylindrarna...hmm, började kika på de gamla tändhattarna i plåt och keramik som satt på denna marinmotor original och kom fram till att de inte lirar ihop med tändkablar i kolfiber....bara att söka upp närmaste speed shop för inhandling av riktiga grejer. Efter bytet funkade allt och Flatheaden hoppade igång så fint!

Efter det så sköt vi den helt nya startmotorn, blev bara sallad av planetväxeln, ridå. Men efter några samtal så lyckades jag få tag i en lokal startmotorexpert som lyckades montera in en ny planetväxel med delar från en Bosch-starter, vilka duktiga människor vi har där ute! Gäller bara at hitta dem! :)

Nu går motorn bra på tomgång, 5 knop, men vill inte riktigt gå bra på högre varv förutom om man joggar lite på gasen så en rejäl tuning av den nya gasaren är planerad....men det är ju detaljer! KURRE går fantastiskt mjukt och stadig i sjön, helt underbart att få åka i min egna riktiga mahognyracer för första gången i mitt liv! :)

Det skräddarsydda hamnkapellet funkar klockrent så nu hoppas vi sommaren fortsätter som den börjat här uppe med 20-25 grader och soligt!

Finns några små filmer med härligt ljud från den numera ganska rappa Flattien men jag har inte lyckas få in dem här ännu men det kanske kommer....bjuder på några bonusbilder i alla fall:

Jag är i alla fall mycket glad att efter fyra få detta i projekt i sjön, bokstavligen talat, och jag blev faktiskt lite rörd och tagen av stundens allvar när jag tryckte på startknappen för första gången och hörde motorn mullra igång! Det har vart en enormt givande och bitvis knölig resa och tittar man tillbaks så har jag ju nästan bygget en hel båt! Stort tack riktas till Er här på forumen och alla andra runt om i landet och utomlands som bidragit med hjälp och idéer under åren, ingen nämnd och ingen glömd, ni vet vilka ni är!

Ett särskilt kraftigt tack måste ändå riktas till min numera mycket gode vän Anders Vaerneus, som möjliggjorde att vi fick vara med på denna resa att fortsätta förvalta KURRE och även bli en del av KURREs numera kompletta ägarlängd sedan 1937.

Visningar: 823

Kommentar av Johan Ankarbäck den 2 Juni 2016 kl. 14.14

Grattis! Vad kul att Kurre är i sjön. Måste vara en fantastisk känsla att få ta premiärturen efter så pass lång tid. Vet själv att det är lätt att tvivla på sig själv när det inte går som man tänkt sig så att orka ta sig igenom ett projekt till slutet är en riktig bedrift :) Bra jobbat!

Kommentar av Stefan Lindberg den 2 Juni 2016 kl. 14.50

Stort grattis Håkan ! Vi som har följt din resa med Kurre har förundrats över ditt målfokus och det oerhörda arbete du lagt ner på att minsta detalj ska kännas rätt. Resultatet är inget kort om fantastiskt och Kurre är definitivt en av de allra allra finaste av sitt slag. Härlig sommar på dig och Kurre :-)

Kommentar av Håkan den 2 Juni 2016 kl. 14.56

Tack, Johan! Visst är det skönt nu när Kurre är i vattnet och det känns verkligen härligt att gå i mål!

Dock återstår det ju en del justeringsarbete..... ;)

Kommentar av Håkan den 2 Juni 2016 kl. 15.06

Oj ,vad roligt att höra, Stefan! Verkligen vackra ord, tusen tack! :)

Jag har försökt att inte ha bråttom utan varje del ha fått ta den tid som behövts för att resultatet skall vara så bra som möjligt samt hålla under lång tid! Sedan får tiden utvisa om jag verkligen lyckades med den ambitionen! :)

Kommentar av Mårten Dahlin den 2 Juni 2016 kl. 16.35

Oj, oj, oj.....det här går jag igång på! Ett fantastiskt arbete med ett glimrande resultat!
Kan tänka mej känslan att dra på i solnedgången.
Känner att jag, för egen del, har en del att greja med framöver....
Grattis till Kurre o dej! 

Kommentar av Håkan den 2 Juni 2016 kl. 16.37
Jättetack, Mårten! Du har ju vart en av förebilderna för mig i mitt arbete med Kurre! ;)
Kommentar av Ulf Lindén den 2 Juni 2016 kl. 20.31
Stort, varmt grattis till en makalöst smakfullt restaurerad Ess-båt, full pott!
Kommentar av Håkan den 2 Juni 2016 kl. 21.12
Kraftig tack, Ulf! Du anar inte vad dina uppskattande ord värmer trots sommarvärmen just nu.... ;)
Kommentar av Martin den 2 Juni 2016 kl. 21.42

Tjusigt värre Håkan, stort grattis! Riktigt kul att se.

Kommentar av Håkan den 2 Juni 2016 kl. 22.09
Tack som bara den, Martin! Det är din tur snart va? :)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor