Det verkar som att många har problem att komma åt träbåtsakuten.nu för tillfället, och jag har precis varit inne på www.trabatsrenovering.com som verkar vara ett nytt forum för enbart träbåtsrenovering :-) Kul att kunna presentera sina projekt med bilder och allt.

Visningar: 2423

Kommentar av Anders Værnéus den 25 Oktober 2010 kl. 16.36
Japp, akuten har tillfälliga serverbekymmer. Du är självklart även välkommen här på SCB och lägga in dina renoveringsbilder och berätta vad just du gör med din båt. Vad har du för båt föresten? Blev lite nyfiken bara ... :-) berätta gärna. Bland sitens snart 900 medlemmar finns en otrolig kunskap som du lätt kan få kontakt med. Välkommen ombord föresten...
Kommentar av Håkan den 25 Oktober 2010 kl. 20.33
..är inga bekymmer nu i alla fall med Träbåtsakuten!
...börjar bli många forum för träbåtar nu, bra eller anus? ;)
Kommentar av Micke Öhman den 25 Oktober 2010 kl. 22.37
Kan drista mig till att hålla med föregående talare...
SCB har ett syfte, TA ett annat (i mina ögon)
ju fler desto svårare att hålla ihop/samman....?

Christian Linde verkar ha startat siten, och har kanske en tanke bakom....
Kommentar av Micke Öhman den 25 Oktober 2010 kl. 22.43
Verkar dessutom misstänkt likt ning.com i layout och sätt att hantera bilder och inlägg...
;-)

Kanske skapad via ning.com fast med eget domännamn (skulle jag gissa)
Kommentar av Anders Værnéus den 25 Oktober 2010 kl. 22.57
Det är en ning-produkt. Går utmärkt idag att lägga under egna domän-namn
Kommentar av Christian Linde den 27 Oktober 2010 kl. 9.52
Oj, har inte varit inne på ett tag. Visst är det jag som drog igång träbåtsrenovering.com. Projektet började när jag köpte min första träbåt i våras. Syften med siten var att dokumentera underhåll och renovering av främst min egen båt tillsammans med ett gäng träbåtsintresserade vänner runt om i världen, allt för att dela kunskap, dokumentera renoveringsprojekt och bevara våra unika träbåtar. Det är klart att träbåtsakuten.nu och SCB rules, och kan inte jämföras med min lilla site, som bara är en följd av ett brinnande intresse för att bevara våra träbåtar. Om någon vill använda träbåtsrenovering.com för sina egna projekt går det givetvis utmärkt, och vem vet vad det blir av siten i framtiden, men syftet är givetvis inte att på något sätt konkurrera om trafiken till SCB (om nu någon trodde det..).
 
Givetvis är siten uppbyggd på ning.com som är en extremt bra tjänst för att snabbt få upp ett socialt nätverk på nätet, precis som SCB.  När det gäller domännamnet kan ni enkelt ändra till exempel http://swedishclassicboats.ning.com/ till bara http://www,swedishclassicboats.com. Anders - gå in under Vertyg - Domänmappning om du skulle vilja ta bor .ning.com ändelsen.
 
Annars tack för en super site här på SCB, och jag ska se till att det kommer upp länkar till både SCB och träbåtsakuten.nu snarast.
 
Vi hörs.
Christian
Kommentar av Martin den 28 Oktober 2010 kl. 14.39
Bra! Fler träbåtssidor är bara positivt tycker jag och fyra forum kan knappast kallas många. Om en viss sida med tiden visar sig mer populär än en annan finns det nog goda anledningar till det.
Kommentar av Ulf Lindén den 29 Oktober 2010 kl. 7.18
För den som har stort intresse av information och dessutom kanske har erfarenhet att dela med sig av men inte är datafantast, vore fler "sidor" en nackdel, man orkar helt enkelt inte "surfa runt" överallt och därmed missar man en hel del av det som händer. Det är ju ingen tävling om vem som kan skapa finaste "sidan" utan det är ju vi själva som gör den till vad den är. Låt oss därför fortsätta att utbyta information och erfarenheter på ett ställe som alla hittar till, vad jag förstår så är det väl inga problem att lägga till en grupp om någon skulle tycka att det är något som saknas.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor