Jeg har tidligere delt bilde av motoren i håp om å finne ut hva slags motor som hører til Pettersson-båten, siden jeg ikke kunne finne noe merkeskilt da jeg var på besikting.  Da fikk jeg vite at det mest sannsynlig var en Penta BB50, som var veldig lik B4B som satt i de gamle PV´ene.

Etter litt vask og demontering fant jeg skiltet, det viser seg å være en BB41.  2 andre skilt jeg fant er fra AB Stockholms Motorcentrum og AB Gösta Berg i Regeringsgatan 20, Stockholm.  Skiltet fra Gösta Berg står på gear-kassen/backslaget.  Jeg setter stor pris på om noen kan fortelle meg om motoren opprinnelig er levert av AB G.B. eller AB S.M.

Vippetøy og deksel er demontert.  I bakgrunnen ser du Tia og Frøya som gir gode råd!

Hele motoren er demontert med unntak av de siste 11 stagboltene, de trenger masse CRC rustløser.  Stemplene/kolvene satt fast i sylinderforingene, så ordtaket til min kanadiske kamerat fikk mening: If it does not fit, don´t force it.  Find a bigger hammer!

Her skal Penta-motoren få hvile til jeg har fått tak i alle reservedelene.  Alle deler er vasket fri for olje, tørket og smurt inn med 5-56.  Neste jobb på motoren blir sliping av innsug og avgass ventiler.

Hvis noen av dere har deler til en Penta BB41 liggende, så ta kontakt.  Jeg trenger nytt termostat-hus, ny termostat, nye stempelringer og komplett pakningsett for å nevne noe.

Visningar: 324

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor