Litt nyere historie om Pettersson-båten min

Jeg tok en rask tur til Stockholm sist uke.

Det var mye som sto på programmet, så det ble 36 hektiske timer.

Etter 8 timer i bil, kom jeg fram til CVI Automotive i Norsborg, der har de deler til BB41 motoren som skal stå i båten, deretter gikk turen gjennom Stockholm og til forrige eier.  Det ble middag, jeg fikk se gamle bilder som jeg avfotograferte. og jeg fikk vist fram bilder fra renoveringen.  Dagen etter dro jeg for å se på en annen Pettersson-båt, nemlig BURRET II.  Men det prosjektet vil dessverre aldri komme til mitt verksted.  Deretter gikk turen til Allt for Sjön, hvor mesteparten av tiden ble brukt hos Museihuset og Svenska Veteranbåtsföreningen.  Det var overraskende mange trebåter enn på tilsvarende båtmesser i Norge.  Etter noen timer på båtmesse, gikk turen til Sjöhistoriska Museet der jeg hadde avtale med Jan Claesson.  Han har tidligere jobbet med den båten jeg nå renoverer.

BURRET II var ett trist syn, det kunne blitt en båt med flotte linjer, men prosjektet er for omfattende for meg. FOTO: Torgeir Dolven

Bilde av min båt fra før renovering i det hele tatt ble påbegynt. FOTO: Jan Claesson

Her står båten på den plassen hvor jeg hentet henne. Renovering er påbegynt og skroget er slipt ned.  FOTO: Jan Claesson

Båten var full av mugg, her er ett bilde før skroget ble slipt.  FOTO: Jan Claesson

HHeldigvis lot skroget seg slipe til ett mye bedre resultat.  FOTO: Jan Claesson.

Visningar: 441

Kommentar av Stefan Lindberg den 10 Mars 2014 kl. 15.30

Mye båt på 36 timer :-)

Men oj, det ser nästan ut som om Burret gått av på mitten! Eller är det en synvilla ?

Din Pettersson är kjempefin!

Kommentar av Torgeir Dolven den 12 Mars 2014 kl. 11.49
Ja, det ble mye båt på kort tid.
Det er nok ingen synvilla på bildet av Burret, hun er i sørgelig forfatning.
Takk for det, kommer snart ny oppdatering om renoveringen

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor