Her kommer en oppdatering fra min pågående renovering av min "nye" båt.  Jeg hentet henne på Österskjær i Juli 2013.

Vi har rigget til løftebukk, så vi kunne rygge vogna inn under båten og tilpasse transportkrybbe.

Neste dag var vi klare for avgang. Motoren og ett passe antall betongplater ble plassert foran på vogna for å øke stabiliteten.

Ca. 12 timer seinere var vi fremme på Dolvenhøyda, som skal være hennes hjem inntil hun igjen skal flyte i det våte element.Samme løftearrangement ble rigget inne i garasjen.  Båten ble løftet av vogna og plassert i krybbe.  Etter dette skjer det ikke stort før sommeren er gått over til høst og min andre lidenskap, en Sandøy-båt på 28 fot, er satt på land.

Krybba er blitt modifisert. Den er blitt forsterket og har fått hjul, så båten enkelt kan flyttes hit og dit under renoveringen.

Jeg har skrapet bort gammel og løs lakk innvendig i nesten hele akterdelen, jeg har også begynt såvidt på samme arbeidet i ruffen.

Da det lett blir kjedelig med samme arbeidet hele tiden, har jeg også begynt å slipe ned fordekket.  Alt må skrapes og slipes før jeg kan se hvor mye som må skiftes ut.  

Mesteparten av treverket er i overraskende god stand, alderen tatt i betraktning.  Hun er bygget i 1928 og har stått de siste 20-25 årene på land.  Det blir nok noen år til, men på vannet skal hun til slutt!

Visningar: 585

Kommentar av Anders Værnéus den 11 Januari 2014 kl. 7.58
Jättekul att se att hon fått ett gott hem. Grattis :)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor