Under nästan tre år har Sjöhistoriska museet k-märkt fritidsbåtar på prov. Nu görs märkningen permanent.

Det finns ett behov av förståelse för förutsättningar för att kunna bevara en välhållen äldre fritidsbåtsflotta. Sjöhistoriska hoppas genom k-märkningen att det generella intresset för äldre båtar ökar. Museet genomförde under hösten en utvärdering av projektet tillsammans med den ideella veteranbåtsrörelsen, en del offentliga institutioner samt ägarna till de mer än 50 redan k-märkta båtarna.

– Utvärderingen visar att k-märkningen är värdefull och välfungerande. Den har varit väldigt uppskattad och har gett mycket uppmärksamhet åt ett kulturarv som finns spritt över hela landet, säger Fredrik Blomqvist, intendent på Sjöhistoriska museet.

Märkningens princip bygger på frivillighet – båtägarna ansöker själva och Sjöhistoriska gör sedan en kulturhistorisk bedömning. Till skillnad från reglerna kring byggnadsminnen, bygger k-märkningen av fritidsbåtar inte på lagstiftning och innehåller heller inga förbud.

Efter fjolårets utvärdering har Sjöhistoriska museet dessutom tagit fram ett emaljmärke som ska kunna sättas upp i k-märkta fritidsbåtar.

På båtmässan Allt för Sjön informerar Sjöhistoriska om k-märkningen av fritidsbåtar under Veteranbåtsforum den 7 mars kl 17.00 i lokal K 13.

Visningar: 188

Kommentar av Magnus Kaplan den 6 Mars 2012 kl. 18.11

Det bästa är att man får frikort att skita rätt ut i sjön om båten är K-märkt...

Det har nämligen tagits beslut, läste jag, att dessa båtar är undantagna från förbud att tömma bajstanken i sjön från och med 1/4 2014.

Härligt!!

(OBS cynism). Och ja, jag ska installera en tank iallafall...

Kommentar av Micke Öhman den 6 Mars 2012 kl. 18.48

Hade hoppats på kunna delta, men hinner nog inte tyvärr..

Hoppas man tar i beaktande att årtalen som båtarna är byggda behöver flyta med nuvarande årtal, d.v.s det borde vara en regel som säger hur många år gammal båten är, istället för som nu när den säger att båten måste vara byggd före ett visst årtal...tycker jag

Typ att man kan definiera en veteranbåt att vara säg 50 år gammal, eller 45 o.s.v....

Eller?

Kommentar av Staffan Rosendahl den 7 Mars 2012 kl. 10.41

Kul att höra att den blir permanent! Utan tvekan en morot för oss som håller på och renoverar och underhåller. Vem vet, man kanske har en chans när klenoden så småningom flyter igen :)

Håller med om att ett absolut årtal är lite oflexibelt..

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor