Härlig dag vid båten, friskt i luften och solen gav lite värme när man kom ut i och hittade lä. Nåväl jag satte genast igång med att passa in spant JS7 på plats (J står för Järn, S för Styrbord och 7 är numret på dem jag byter, dock inte i nummerordning utan 1 och 9 först, 2 och 8 sedan, 7 och 3, o.s.v.). Efter lite trixande så satt det där så jag kunde märka ut borden. Hem till pelarborren...., ja samma procedur som igår med JB7. Även på denna sidan hade jag slarvat med att rensa mellan balkvägare och bordläggning, en gammal skruv satt där och jag tror den suttit i många år, förmodligen sedan jag bytte översta bordet vintern 1988-89, vem brydde sig om en skruvstump då. Nu fick jag försöka få grepp om skruven med hjälp av polygripen och sakta skruva loss den. Efter en stund var den också borta.
Det känns som jag kommit halvvägs med btyena av järnspanten då fem par nu är monterade, visserligen bara tillfälligt för de ska ju bort och galvas så småningom också. Innan dess hade jag tänkt byta träspanten och det är ganska många, sisådär 16-18 par som är mer eller mindre defekta.... Tjingelig, jag har å göra :-)

Visningar: 54

Kommentar av Mattias Björkman den 7 November 2010 kl. 20.57
lite bilder snart kanske??
Kommentar av Tor Hedvall den 8 November 2010 kl. 19.58
Bilder kommer när jag kommer ihåg att ta med en riktig kamera, mobilen har ingen blixt och då blir det så här:

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor