Som de flesta av er säkert vet har MYS firat fyrtioårsjubileum under 2011. Det har varit ett fantastiskt jubileumsår med många lyckade aktiviteter, alltifrån MYS stora uppställ på Classic Boat Show på Allt för Sjön, med nio utställda båtar varav två yachter (Vigor och Saraband). Vi lyckades fånga in närmare trettio nya medlemsansökningar, de flesta MYS-supporters men även ett par båtansökningar.
Se bildspel från mässan

I slutet av juli gick så MYS jubileumseskader av stapeln, denna gång i Stockholms skärgård. Temat för eskader var "boende- och entreprenörer i skärgården". Det var sexton stora båtar som gav sig av på en välplanerad och långt i förväg inbokad eskader mellan olika bryggor och krogar. Med på eskadern var också två båtar från norska CMB och Furuholmen klubben, 35' Rabelle och 40' Veronica, båda vackra välskötta Furuholmenbåtar. Det var första gången i Stockholm för de nya norska vännerna, som blev mycket uppskattade på eskadern. Vår uppsamlingspunkt var Getfoten och första stopp vid Svartsö krog - avslutning fem dagar senare i Sandhamn. KSSS hade mitt i högsäsong avlyst den stora L-bryggan framför hotellet för vår räkning och vi lotsades på plats i storleksordning, en efter en, föredömlig service! När jag i efterhand tittade igenom mina bilder för bildspelet blev jag lite förvånad, regnade det så mycket på eskadern..? Jag tror ingen av oss har minnen av det, vi hade så fantastiskt trevligt och så här i efterhand var det "sol hela veckan"!
Se bildspel från MYS Jubileumseskader

Den 13-14 augusti, i strålande sommarväder, hölls MYS Jubileumsfest på Jungfruholmarna i Mälaren. Massor av vackra veteranbåtar, ett hundratal glada sommarfina MYSare (varav ovanligt många supporters), kräftor, tal och ett hejdundrande fyrverkeri, samt dans till levande musik till långt fram på morgonen - så ska ett MYS Jubileum firas!
Se bildspel från MYS Jubileumsfest

MYS Jubileumsaktiviteter avslutades 27-28 augusti med Sigtuna möte. En fantastiskt trevlig "förfest" i Harvaviken, därefter eskader med sexton båtar tlll Sigtuna möte, en årligt återkommande övning. Även denna gång hade vi vädergudarna med oss - och dessutom Göran Ambell från Nostalgia, som gjorde ett stort reportage om MYS i sin tidning.
Se bildspel från Sigtuna möte

Summering av Jubileumsåret - Motor Yacht Society är en ideell förening vars uppgift är att vårda och bevara, samt främja intresset för gamla maskindrivna nöjesbåtar. Under året har vi visat upp oss själva och vår flytande kulturskatt på bästa möjliga sätt. Vi har kraftsamlat och inspirerat på mässan, vi har visat upp oss i en stor rad hamnar- och vatten - vi har synts på TV, pratat i direktsändning i radio och fått reportage i en rad tidningar - allt med förhoppning att ytterligare sprida intresset för MYS och veteranbåtshobbyn!

Gott Nytt År!

Önskar MYS genom Lars.

Visningar: 655

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor