8:e båten som skall fixas till. Veteranbåt i plast.

Kände för denna Crescent 495. Hittade på Blocket för 3.500:- Nerprutad till 2.000:- Väldigt bra skrovform men akterspegeln blir det att ta tag i. Men i övrigt inga stora fel. Plasten var väl tilltagen vid tillverkningen. Kapellet gick i soptunnan. Det som jag får jaga efter är Crescent orange- gelcot. Sedan blir det en helmålning inne i båten.

Visningar: 764

Kommentar av Hans Sanne den 18 April 2015 kl. 21.02

Någon hade alltså sågat ut akterspegeln för att använda en motor med kort rigg. Sedan hade arbetet börjat men som många gånger så avstannar arbetet. Men nu skall detta fixas till.

Kommentar av Hans Sanne den 19 April 2015 kl. 18.13

Idag blev det att skruva loss allt som var fastsatt i båten. Väldigt ruttet var säten, sidopaneler. Dessa gick i soporna. Styrningen var ingen höjdare så det blir att byta ut styrkabeln. Men samtidigt så får man beundra tillverkarna på 70-talet. Mycket var väldigt uttänkt.

Kommentar av Hans Sanne den 20 April 2015 kl. 21.15

Idag var jag på båttillbehörsfirman och där stod min gelcot. Sedan hade dom extrapris på Hempels 2-komp. 100:-/burken. Så imorgon blir det vatten och rengöringsmedel i hela båten men akterspegeln är förseglad. Den tar jag tag i om några dagar. Plast och matta blir det att inhandla hos Biltema. Perfekt väder nu att stå utomhus.

Kommentar av Hans Sanne den 23 April 2015 kl. 8.26

Sågade det hemska träet i ca 7 cm breda bitar uppifrån och ner. Tog ett stämjärn och knackade bort träet. I kanterna och ner mot botten var det fasat i 45 grader så det var ett enkelt arbete. Nu är plasten frilagd. Så nu blir det att göra ny plywood och plasta in. Så hela akterspegeln var inte kass utan bara träet som syns på bilden.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor