Då skall min Crescent 495 vara klar. Ca. en månads arbete med akterspegeln, inredning och vaxning och polering. Att köpa en gammal plastbåt med div. fel är ett arbete. Mycket arbete om felen är stora.Sedan ny inredning är ett snickeri om inte originalgrejerna finns. Men när arbetet är klart så är man nöjd.

Visningar: 4626

Kommentar av Johan Ankarbäck den 23 Maj 2015 kl. 21.37

Kul att dessa bevaras dom med, det är en riktigt trevlig båt. En kompis till mig hade en sån här med en 70hp mercury på när vi gick i skolan. Den gjorde över 40 knop och var grym att åka vattenskidor efter. Tyvärr så stal någon motorn och sen blev båten liggande på land en massa år tills den såldes.

Kommentar av Jan Sundstedt den 24 Maj 2015 kl. 17.58

Bravo, bravo ... snyggt jobbat!

Kommentar av Inge Andersson den 25 Maj 2015 kl. 7.39

Bra jobbat Hans !, vad blir det på akterspegeln ?

Kommentar av Hans Sanne den 25 Maj 2015 kl. 19.15

Ja, Inge. Max 25 hk. Men även mindre vid kanalen och Malöströmmar där 5 knop är max.  Vill ha en båt som jag kan ta med mig till Motala och sen köra på Kanalen med min dotter och kille. Häftigt att åka bland kossor och trän. Det är jag inte van med. Om det regnar ett litet skydd.  Vi sätter i vid Museihuset och tänker på gamla tider. Hade en Crescent 53 tidigare, men denna är lite lättare och stabilare än 53:an. Pelle P har varit pappa till båten och det säger ju allt. Det här verkar vara en perfekt båt för familjen.

Kommentar av Hans Sanne den 25 Maj 2015 kl. 19.18

Kommentar av Hans Sanne den 25 Maj 2015 kl. 19.25

Ingen höjdare före reparationen. Galonen trasig och skumplasten full med vatten. Klafs, klafs. Svarta rampen i taket rutten och vattenfylld. Men ratten och kompassen OK. Styrvajern måste bytas. Biltema nästa ev. Men det bästa, durken var perfekt och det var bra. Pris: Båten: 2.000:-, Färg 1000:- plywood och skruv 1000:- sedan mycket tid. Man får aldrig tillbaka pengarna, men roligt var det.

Kommentar av Johan Falkenberg den 10 Maj 2016 kl. 8.28

Hej

Jag är just i färd med att köpa en Crescent 495 ht och har lite funderingar kring skrov och dubbel botten. Visst är det så att det är en konstruction med dubbel botten? Vad ligger mellan, plastad plywood? Och hur gör jag bäst för att undvika att utrymmet vattenfylls med risk för förruttnelse :-)

Tänkte attdu som gjort en så fin grundölig genomgång kanske har några tips?

Mvh

Johan

Kommentar av Johanna Liljenzin den 16 Juni 2018 kl. 19.15

Hej!

Vad roligt att se bilder av din båt, vilket fint jobb du gjort med den! Blev du nöjd med slutresultatet? 

Köpte själv en Crescent 495:a i höstas, så håller på som bäst att "lära känna" den nu. Den passar mig perfekt storleksmässigt (för att åka mindre turer i Bohuslän och sova över någon natt då och då).

Håller som bäst på att testa mig fram och lära mig hur jag bäst skall köra den. Den är nog litet baktung, för den har en tendens att "gallopera" (särskilt om jag har min käre far med i båten, då blir det ju 100 kg extra i aktern), men den planar i alla fall fint.

Det återstår en hel del fix som jag hoppas få gjort i vinter (nu i sommar njuter jag av den i "ofixat" skick).

Vänliga hälsningar
Johanna

Kommentar av Hans Sanne den 16 Juni 2018 kl. 20.12

Mycket trevlig båt som inte behöver någon stark motor. Har en 18 Hk och det blir 18 knop med en person. Det som oxå är bra med en liten motor att man kan ta av den på vintern och ha den i garaget. Mycket fin i sjögång.

Kommentar av Johanna Liljenzin den 16 Juni 2018 kl. 21.27

Jag tror du har helt rätt angående styrkan på motorn - jag har en 50-hästars som känns onödigt tung. Med en lättare motor hade man säkert kommit upp i planing i en långsammare hastighet.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor