Tor Hedvalls blogg -- Juli 2010 arkivera (8)

Kort arbetsdag!

Borrade ett hål och åkte ner med spantet, då allt var klart i stort sett så gick det på ett par timmar att få JB8 på plats. Kändes skönt att vara klar till lunch och då hann jag med att linolja kölplankan och akterstäven också, lite sprickor har det börjat bli! Kanske ska jag hälla fernissa på ekbitarna för att hejda sprickbildningen, kollar med sakkunskapen i veckan som kommer. Städa undan en del hann jag också med då jag drar till Trosa inför kommande veckas seglingar.


En liten…
Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 30 Juli 2010 kl. 14.24 — 3 Inlägg

JS8 på plats

Började dagen med att hugga plugg på babordsidans fribord där JB8 skulle monteras och sedan satte jag igång med monteringen. Det gick mycket lättare än motsvarande på styrbordsidan. Jag har ju tidigare beskrivit hur jag för varje skruv får klättra upp på båten och krypa över däck och ner i båten och sedan 180 grader in i stickkojen och krypa på plats och muttra fast för att sedan krypa ut igen och ner på marken. En tidsödande rutin och ibland funderar jag på hur mycket snabbare det vore med en… Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 29 Juli 2010 kl. 22.38 — Inga kommentarer

Det jävlas!

Försöker montera spant JS8 men det har jävlats hela tiden, idag var det dags för fastsättning och hur jag än gjorde så blev det inte riktigt bra, På ett ställe blev det någon millimeter glipa mellan spant och bordläggning trots att jag drog muttrarna så de nästan skar fast i skruven. Förmodligen måste jag bulta lite på spantet för att få det att passa men jag försöker montera motstående spant först i morgon och ser om det uppför sig likadant. Till råga på allt håller jag på inne i stickkojen… Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 28 Juli 2010 kl. 22.34 — Inga kommentarer

Haft lite ledigt....

från båtarna ett par dagar, det blir så ibland men idag kom jag igång igen och för att göra en lång historia kort så sitter JB2 på plats och jag har borrat de flesta hålen i JS8 som (förhoppningsvis) ska monteras i morgon. Lite plugg har jag huggit också och det ska sicklas där i morgon.


Tillagt av Tor Hedvall den 27 Juli 2010 kl. 19.26 — Inga kommentarer

JB2 på plats

Kom igång sent idag på grund av massa annat (blir nog så i morgon också :-( ) men JS2 fick jag snabbt på plats, dock hade jag inte med mej träskruven som skulle användas i näst översta hålet men den får jag skruva i i morgon.
JB2 passades in och jag följde den invanda proceduren, först borra mittenhålet (genom spantets mittersta hål alltså), sedan ut och stoppa i en skruv, sedan in och lägga på bricka och mutter och så dra åt. Borra nya hål på ömse sidor om det första och så ut och stoppa i…
Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 21 Juli 2010 kl. 19.21 — Inga kommentarer

Tropisk värme.....

Härligt med en arbetstemperatur som gör att man inte behöver frysa om fingrarna eller ha en massa otympliga kläder för att värma sig. När jag kom ner till Ninni i morse så var det redan 30 grader inne i båten. Fläkten sattes på för att få lite svalka och framemot eftermiddagen kröp tempen ner till strax ovanför 28. Det gick åt åtskilliga liter vatten också för att kompensera det jag svettades ut.
Nåväl, dagens jobb var att montera spantet och det lyckades också, när det väl satt på…
Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 20 Juli 2010 kl. 19.00 — Inga kommentarer

Äntligen semester - på riktigt!

Har varit ledig ett par veckor nu men seglarläger, barn och käresta har styrt min fritid men nu är barnen hos modern och kärestan jobbar så äntligen kan jag komma igång med båten igen!


Lite trögt att komma igång var det men jag tog vid där jag hade slutat, spantet skulle på plats så jag kunde malla för borrhålen m.m. Försökte som förut med att söka tvinga in spantet men det vägrade fortfarande. Vred och vände och funderade på problemet och drog mej till minnes att Nisse…
Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 19 Juli 2010 kl. 17.35 — Inga kommentarer

SK30 S1 Finisterre i sjön efter tio år

Efter tio år på land sjösattes Finisterre i lördags och hon var förvånansvärt tät med tanke på det torra vädret.Idag, onsdag var jag och inspekterade henne och tyvärr läckte hon fortfarande från en lask som inte åtgärdats i akterskeppet, annars såg det fint ut.
Pontus som…
Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 14 Juli 2010 kl. 15.58 — 2 Inlägg

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor