Har varit ledig ett par veckor nu men seglarläger, barn och käresta har styrt min fritid men nu är barnen hos modern och kärestan jobbar så äntligen kan jag komma igång med båten igen!

Lite trögt att komma igång var det men jag tog vid där jag hade slutat, spantet skulle på plats så jag kunde malla för borrhålen m.m. Försökte som förut med att söka tvinga in spantet men det vägrade fortfarande. Vred och vände och funderade på problemet och drog mej till minnes att Nisse sagt att några av spanten var kanske i längsta laget......, så var det också, dock bara någon centimeter. Jag kröp över på andra sidan sittbrunn och provade med babordsspantet och det verkade också vara lite drygt (fast först fick jag hugga bort 25 pluggar). Fram med vinkelslipen och börja metallslöjda, jag passade på att slipa av lite på toppen på det krånglande styrbordsspantet också så att det inte skulle gräva mer i bordläggningen när jag passade in det. Upp i båten igen och utan större problem gled båda spanten på plats. Så var det dags att märka ut var hålen skulle borras, var fanns nu märkpennorna????, hemma förstås och grå blyerts på rått järn blir inte så tydligt:-)
Nåväl det var iallafall dags för lunch så jag åkte hem och lunchade och tog med märkpennorna ner igen. Numera använder jag Overhead-pennor som syns hyfsat bra på järnet. Efter lunch markerade jag nåten på JS2-spantet och la ut det i bilen men det kändes som jag kunde ägna en stund åt att hugga plugg på utsidan inför kommande montering istället för att fara fram och tillbaka hela tiden. Efter propphuggandet åkte jag sedan hem till verkstaden och borrade hålen i spantet. Det tog visserligen en stund att fundera ut och markera med vilket mellanrum hålen ska borras, Skärgårdskryssarregeln har inga bestämmelser annat än antalet hål/nitar som är beroende till bordets bredd. Jag valde att dela varje bordsbredd i fyra delar och sätta borrhålen en fjärdedel från bordets kant och då blir det med automatik en halv bordsbredd mellan varje borrhål. Brukar passa ungefär med originalhålen.

Visningar: 46

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor