Release av –

Segelsport i brytningstid – sedd via Gunnar Mellgrens ritstift

Från klockan 12:00 den 28 maj går det att komma till Båthall 2 i Wasahamnen på Kungl. Djurgården i Stockholm och hämta förbeställda exemplar eller köpa boken för 500 kronor. Klockan 16:30 bjuder vi på ett glas vin och pratar lite om boken.

Vad är nu detta för bok?

Det har länge saknats ett riktigt väl genomarbetat verk om svensk segelsports tidiga utveckling. Nu har äntligen denna del av seglingshistorien dokumenterats i boken ”Segelsport i brytningstid – sedd via Gunnar Mellgrens ritstift”.

Boken ges ut av Gaff Yacht Societys stiftelse och är ett riktigt praktverk på 560 sidor med 1100 foton och ritningar varav en överväldigande majoritet aldrig har publicerats tidigare.

Boken är en hart när outsinlig källa till information om vad som hänt inom svensk segelsport under 1800-talet och tidigt 1900-tal och kommer att bli standardverket om svensk segling för denna period. Boken ger dessutom en förklaring till varför våra moderna segelbåtar ser ut som de gör!

Praktverket behandlar allt från de första stapplande stegen under första halvan av 1800-talet till skärgårdskryssarregeln introducerades 1908. Stora delar av boken behandlar Gunnar Mellgrens konstruktioner. En svensk konstruktör som låg i framkant när det gällde att utnyttja material och mätregler för att skapa de snabbaste kappseglingsbåtar man dittills hade sett och hans konstruktioner dominerade kappseglingarna framförallt på västkusten.

Ni kan dessutom läsa om andra kända båtar, seglare, kappseglingar och hur segelsporten uvecklades i vårt land. Det finns biografier över de då verksamma konstruktörerna, en utförlig bibliografi över svensk och nordisk seglingslitteratur och ett omfattande båtregister. Och mycket mer!

I fall ni inte har möjlighet att komma och köpa en bok för 500:-, går det även bra att sätta in 660 kronor på GYS Stiftelses PG 791768-5 så kommer boken kommer i din brevlåda i början av juni!

 

Visningar: 173

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor