1960-talet var ju det gyllene årtiondet så båtar konstruerades, byggdes och såldes i en mängd som aldrig, vare sig tidigare eller senare, har skådats. I förra veckan tittade vi ju närmare på de stora företagen i Stockholms innerstad, som försåg båthungriga innerstadsbor med båtar. Men det fanns ju så många andra som såg till att mata marknaden med färdiga båtar, motorer, byggsatser eller bara material till självbygget hemma i garaget. 

Dessa levde en intensiv tid under 1960-talet och skapade glädje och fröjd hos de flesta som köpte deras produkter. Visst kanske självbyggerifirmorna fick motta ett och annat samtal från frustrerade kunder som inte kunde få ihop sitt bygge till sommaren, men för det mesta så slutade det med vackra solnedgångar, kärlek och lycka...

Men vad hände sedan med alla dessa bolag? Konkurs? Eller lades de bara i malpåse? Vad vet du om dessa lyckogörare från 1960-talet? Vem ägde? Vem vet mer? Vem kan idag berätta deras historia? Kom igen och skvallra om stort och smått innan all kunskap om dessa små underbara bolag går i graven för evigt. Så att vi tillsammans kan dokumentera det lilla som annars så lätt blir bortglömt i skuggan av de stora företagen. 

Visningar: 574

Kommentar av Inge Andersson den 19 November 2013 kl. 6.46

Underbara tider !!!

Kommentar av Hans Sanne den 19 November 2013 kl. 15.33

Strålande tider. Det måste väl finnas folk som vet mycket om dessa båtar. Vet i alla fall en som har ritningen till en Ragette. Det blir mitt nästa projekt.

Kommentar av Stefan Lindberg den 20 November 2013 kl. 13.13

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor