Första riktiga frostnatten utanför högkvarteret i Rimforsa. Riktigt bitande. Elementen skruvas upp och här på kontoren hälls den ena kaffekoppen upp efter den andra. Glögg? Ja kanske faktiskt. Som en föråkare till vad som komma skall... 

Inte fasen tänker vi på båt just nu. Men för dig som gör det, så blir det inte mer rätt tillfälle att vara aktiv på marknaden. Det är nu det är riktigt billigt att köpa. Nu när vi alla börjar drömma om jul och frid och inte planerar att dra på sig blåbrallorna och tjocka toppluvan för en heldag under presenning. Det är nu du ska slå till. Det är nu det är billigt. Det är nu det är rea. Och det är till och med nu det till och med kan vara gratis. Som hjälp på traven får du här tre tips på båtar som du enkelt kan bli ägare till för en mycket rimlig peng. Bara att vara först på bollen så är den din inom en mycket snar framtid. 

BILLIG:

Projektbåten Burret II måste få en ny husse. En tokball 12 meters CG Petterssonritad halvsalongsbåt som i stort sett fortfarande är helt komplett från byggnadsåret. Byggd i Tyskland med dubbelskrov och helplastad så är hon tät men behöver en fullständig kosmetisk renovering. Ligger på en bra båtvagn och har en BMC-Diesel i sig som med enkla medel går att få snurr på. Bli yachtägare för endast 10.000 kr. Inklusive båtvagnen. Burret II står strax norr om Stockholm.

REA:

Spetsgattad mahognyseglare i ett riktigt bra grundskick. Näst intill komplett, med bra rigg, fyra segel, Färe-Göta-motor, dynor och allt. Båten är riktigt, riktigt fin och kan bli en mycket trevlig seglare redan till nästa säsong. Blir din för bara 9.000 kr men då ingår tyvärr inte vagnen. Båten står strax norr om Stockholm.

GRATIS:

Det kom ett mejl till högkvarteret från Christina. Hon skriver: 

"Hej!

Vi har en fantastiskt vacker träsegelbåt (Drake?) som för en sorglig tillvaro på vårt varv. Den kom, i fint skick, dit för några år sedan men sedan har ingen rört den. Jag var i kontakt med ägaren i våras då de hade en annons på den på Blocket. Som jag förstod det bor de nu i Australien. Vi har ingen möjlighet att själva ta hand om den. Så nu undrar jag hur man hittar en entusiast som längtar efter ett projekt? Det är så sorgligt att se den chansera. Har  mejlat med ägaren. De bor i Australien och har inte möjlighet att ta hand om båten. De skänker bort den till någon som LOVAR att ta hand om den. Den får inte hamna hos någon som låter den förfalla ännu mer. Jag har fått fria händer att hjälpa till. Den måste bort från vårt varv innan våren.Detta är vad det handlar om:

"Bortskänkes mot borttransport från marina! Den klassiska Draken i trä, S 188 byggd 1948. Den är delvis renoverad med ett nytt nåtat teakdäck med mittfisk och skarndäck i mahogny, renoverad insida och kölsvin. Kapp, sittbrunnsinredning durkar och rigg saknas. Skrovet är i Oregon Pine. Två segelställ för nöjessegling och en utombordare ingår. Båten står på en varvsvagn (ej trailer). 

Längd: 8,90 m 
Bredd: 1,95 m 
Djupgående: 1,20 
Vikt: 1700 kg 
Byggår: 1948 
Nummer: S-188 ”Chris” 
Konstruktör: Johan Anker 
LYS: 1,07

 Dessutom ingår:

2 uppsättningar av segel 
2 tofter 
1 motor
1 rorkult
samt beslag till rorkult och skruvar.

 

Nu hoppas både de och jag att det finns någon entusiast som gärna vill ta sig an denna FINA båt och rädda den från att eldas upp! Även om det är väldigt mycket att göra på den är den fortfarande i ganska ok skick. Skickar med några bilder. Som synes är babords sida värre än styrbords. Däcket och inombords ser den ok ut."

Visst tar du och blir ägare till en av dessa tre. Eller kanske två? Eller slår du på stort och blir redare med tre nya objekt i hamnen? Hur som, så kontakta basen på anders@sjoexpress.se eller 0706 58 74 73 så förmedlar vi kontakterna. Båten står strax väster om Stockholm.

Buss på!

 

Visningar: 1046

Kommentar av fredrik lundahl den 20 November 2013 kl. 23.09

Kan kanske vara bra att nämna var objekten befinner sig geografiskt.

Kommentar av Anders Værnéus den 21 November 2013 kl. 8.33

Lite fler bilder på Draken:

Kommentar av Peter Björkdal den 21 November 2013 kl. 9.55

Ja, lite info om i vilken del av landet objekten befinner sig vore bra, även om jag känner till "Falu-syndromet". Draken med Oregon-Pine skrov är nog ett fint bygge....

Kommentar av Anders Værnéus den 21 November 2013 kl. 10.06

Alla ligger i Stockholms vackra omgivningar. Skrev in det i beskrivningarna ovan. Bra att ni är vakna bojs och håller mig i herrans tukt och förmaning... :)

Kommentar av Stefan Lindberg den 27 November 2013 kl. 14.47

Finns det någon bild på Burret från "fornstora dar" ?

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor