Så här såg Kurres kapell ut från tiden då båten var relativt ny:

När vi köpte Kurre så ingick ett färdigsytt kapell som vi fick ha önskemål om gällande utseende och färg. Vi valde en beige nyans som var nära den Kurre hade ovan. Däremot ville vi ha en bakruta så det blev en oval sådan somlätt customisering! Då det aldrig varit monterat och jag aldrig tidigare gjort det heller så tog jag hjälp av min träbåtskompis Kenneth, han med Tjoff här på forumet, vid slutmontaget.

Innan Kenneth dök upp så gjorde jag ett provmontage med silvertejp för att testa formen:

Vi ville även kunna sitta utan problem på alla sittplatser med kapellet uppe och det blev riktig bra tycker jag.

Sedan var det dags att sträcka och börja montera kapellfästena, och nu var det ett måste att vara två. Det hela avlöpte väl och här är slutresultatet! Tack för hjälpen Kenneth!

 

 

 

Visningar: 351

Kommentar av Ulf Lindén den 16 Oktober 2013 kl. 9.14
Ser trevligt ut Håkan men du bakrutan.....! Den är inte snygg, jag tycker inte att den matchar båtens linjer etc. Den borde vara rektangulär med rundade hörn och tycker du att det låter för "fyrkantigt" så skulle du kunna ta igen formen från instrumentpanelen!
Du som kan gamla bilar, kolla på deras suffletter från sent trettiotal, låga - breda rektangulära med rundade hörn, läckert! Ruggbybollformen känns mera 1910-tal?
Detta är bara min ödmjuka åsikt men du bad om den, jag påstår inte att det är galet även om jag tycker att det ser så ut.
I övrigt tycker jag (och garanterat många med mig) att du gör allting smakfullt och jättefint!
Kommentar av Håkan den 16 Oktober 2013 kl. 9.43

Jag uppskattar din ärlighet Uffe, och smaken är ju som bekant delad...! :)

Har alltid tänkt mig en oval bakruta på en sådan båt som Kurre den dagen jag skulle äga en så därför fick det bli en sådan! Har sett en hel del ovala i Stockholm på likande båtar och verkligen tyckt att det andats rätt men jag noterar det du skriver! :)

...sedn är det ju ingen stor sak att förändra men inget som kommer att prioriteras i detta nu...! ;)

Kommentar av Anders Værnéus den 16 Oktober 2013 kl. 10.52

Jag måste hålla med dig Håkan - tycker faktiskt det ser kanontrevligt ut med den formen. Gillas! Tror att Ulfs form skulle bli lite för boxig. Om något så kanske som Packard hade 1937. Men det är bara min åsikt och detaljer i sammanhanget... :-) Bra jobbat.

Kommentar av Håkan den 16 Oktober 2013 kl. 11.28

Tack Anders!

Jag kan se poänger med båda alternativen men magkänslan sa ovalt i det läge vi var i vid tillverkningen......! ;)

Kul med olika åsikter, det ger dynamik i tillvaron och tanken! :D

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor