Idag söndag så har jag stått i verkstan hemma och tillverkat div bitar som jag behöver i akterruffen och till att skruva ihop min akterspegel igen.

Jag satt och tittade lite på mina gamla båtar och tänkte dela med mig lite av dom ;)

Orion är det säker många som känner till men det är inte många som vet att jag ägt henne en kortare tid,jag fick hjälp av Peter Von Backhoff och rusta henne för en semestertur.

Hon hade legat 16-17 år i samma lada på mälaröarna när jag fick nys om henne utav dåvarande ägare och han hette Brodin och ägde Brodin motors.

Vi skulle rusta henne för semestern och sen upp och renovera ordenligt efter att ha fått pröva henne i sjön men det vart problem med motorn och vi rev isär henne på Rålambshovsbåtklubb efter att ha bogserat dit henne med Peters båt Chriss.

Vi bytte topppackning,gjorde rent alla kylkanaler och då vi en provtur så hittade vi en ganska stor spricka i motorblocket....det läckte rejält,men hon gick fint i sjön ;)

Men tyvärr så gick köpet tillbaka eftersom Bernt Brodin inte ville dra av på priset när motorn var trasig och motorbyte behövdes.

Detta är en bild på Orion i klara sjö runt 1950 tror jag.

Orion hade en riktigt tuff styrplats.....jag tyckte om ratten ;)

Efter det vart jag delägare i motorbåten Westa och vi hade henne c:a 1,5 år sen efter det har jag inte sett henne.....Vet någon vart hon finns idag?

Varför sålde jag den här båten?? Väldigt dumt tycker jag idag....Hon hade en BB70 och ett RB backslag och gjorde närmare 18-20 knop.....Är det någon som känner igen den och vet om den lever än idag?

Nu är det sängdags och jag önskar alla en god natt ;)

Visningar: 497

Kommentar av Anders Værnéus den 28 November 2011 kl. 8.05

Micke - riktigt coola bilder. Kul att se Orion i både fyndskick och originalutseende. Det är ju verkligen en ball båt med mycket egna detaljer. Och Westa - har finns hon idag? Och Boghammarcoupén - vart sålde du henne? Titta på Håkan Peterssons Gilda, så kan du dregla lite på en som överlevt. Var din finns idag har jag i alla fall ingen aning om. Ser ut att ha varit i ganska så gott skick

Kommentar av Micke Öhman den 28 November 2011 kl. 8.51

Kul story Micke!

;-)

 

Berätta mer om "Orion" vet jag! Jag är nyfiken och idel öra!

Kommentar av Håkan den 28 November 2011 kl. 8.53

Verkligen läckra båtar som passerat din ägo!

Vill du ha tillbaka den sistnämnda så är ju faktiskt Gilda till salu!! ;)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor