Hej alla glada!.

Jag antar att alla har fått lite snö i helgen,jag med familj bor på Tjörn vi fick j...igt mycket.

Nu är ett helt gäng med hjullastare och röjer undan snö och då menar jag RÖJER , det finns inte längre plats på vägarna där vi bor på landet så dom kör ut snön i mängder på åkrarna så det ser nu ut som om man bor i Klippiga bergen i Canada om man har varit där ( det har jag ).

Jag och grabben var ute igår och klättrade upp på vår lagerhall som är 120kvm och skottade bort 50 cm snö.

Fantasin sprang iväg och helt plötsligt var vi på Mount Everest med " Dödens grund " = avgrunden och vi räddade varandra med spadarna så att klätterkollegan inte föll ner osv.

Eftersom det är en tjock gummiduk som med 50 cm snö ovanpå sig gav sig lite mellan takstolarna , blev det u-formade rännor mellan takstolarna som man fick passa sig för så att man inte gled ner i " Dödens grund ".

Det blev lite " living on the edge " med grabben ( 5 år ) , det kändes helt rätt även fast det kanske var lite vågat.

När jag kom in så tänkte jag, undrar hur en gummiduk spricker , går det blixtsnappt , låter det lite innan den ger sig eller blir det en segdragen spricka som man hinner se och tänka att detta kanske inte var så smart att ta med grabben upp medans man är på väg ner i backen!.

Hur som helst så gick allt bra och han tjatar om att få klätra upp igen och skotta snö , det skall ju komma ett par decimeter till i natt eller imorgon så vi får väl se.... .

Hallen är 3,5 m hög , men på ena sidan där vi tog oss upp var det nog ärliga 2m snö så vi behövde inga stegar , vi har ungefär 1km åker mark framför vår gård så det tryckte på kan man säga .

Jag tänkte bara berätta lite om familjeliv som ändå passar in på båt forum , tror jag.

Jag började skriva detta 12.00 men det kom lite i mellan som vanligt så jag fick i väg det nu , inga hjullastare igång 2300 på en söndag.

Ta det kallt , Mathias

Visningar: 89

Kommentar av Anders Værnéus den 22 Februari 2010 kl. 7.18
En vanlig vinterdag i vår snöiga båtvärld... ;-) Ett bra sätt att kombinera nytta med nöje.
Kommentar av Janne Hansson den 22 Februari 2010 kl. 10.44
Haha! Min familj kom ut på vägarna sent i söndags eftermiddag. Mellan 1-1.5 meter på hela vägen ner till huset (Ca 100m). Ett skönt kaos, otroligt vackert med alla drivor. Tur i oturen bor vi så vindpinat så snön fastnar inte på taken. :o)
Kommentar av Micke Öhman den 22 Februari 2010 kl. 17.23
Ja, jag har inte varit med om maken till såhär mycket snö sen jag flyttade ner till Stockholm vad jag kan minnas! Inte kylan heller för den delen...

Såhär ser det ut vid mina två båthus:


Snösamlingen mellan båthusen börjar närma sig 2 meter nu....! Blir nog en fin "pöl" (pool?) till våren när allt skall smälta bort
:-0


45x70 regeln som står upp är 2,5 meter.....

Som tur är håller båthuset mot alla påfrestningar som det ser ut än sålänge, och båten har det torrt och fint (tills det är dags för snösmältning d.v.s!)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor