... från igår satte jag dit efter att varit och kompletterat skruvförrådet och sedan gick jag lös på propparna som jag hade limmat igår. Limlådan hade fått upp temperaturen rejält längs bordläggningen så det var redan härdat och så var det dags att montera det "snälla" spantet. Inga större problem jag fick det på plats under eftermiddagen. När det nästan var klart kom Göran på besök och tog ett par foton på mej "in action"

När jag var klar så markerade jag för de två översta hålen på båda spanten och så var det bara att montera loss för att ta hem till pelarborren. 

 

Två översta skruvarna på styrbordsidan trilskades en hel del och när de kom ut var de alldeles krökta. Förmodligen kan jag kompensera detta genom att vidga hålen i spantet någon millimeter så borde det bli bättre.

 

Dagens sista moment var att borra plugghål för spant JB6 som står på tur att monteras. Där är det inte pluggat vare sig på insidan eller utsidan så då kommer förmodligen både onsdagen och fredagen gå till det. Limningen med förberedelser tar bara någon timme eller två så resten av tiden kan ägnas åt att montera de två J4-spanten igen och ta bort det gamla JS6, så det finns att göra.....:-)

Visningar: 66

Kommentar av Lennart Bodén den 28 Mars 2011 kl. 20.57

Du är duktig, jobbar på, och försöker övervinna problem!

Jag håller på som du, men har en fråga: Är di singel, eller har du familj, om ja, vad säger din fru?????

Jag har förlorat sambon familj, och mycket mer, men fortsatt!

Svenska kvinnor gillar ej händiga män!

Nu träffade jag en som uppskattar ett intresse, men tyvärr, hon bor i Brazilien!!

 

Kommentar av Niklas Hallberg den 28 Mars 2011 kl. 21.24

Du jobbar ju på rejält. Kul att se!!! Vidga hålen och sätt skruvarna i epoxy så gjuter du ju en "bussning" med perfekt passform runt skruven i det lite för stora hålet.

Kommentar av Tor Hedvall den 28 Mars 2011 kl. 22.27

Hej,

Kul med lite positiv respons.

När det kommer till familjen så skiljde jag mej för åtta år sedan och det berodde nog inte så mycket på båtarna utan en massa annat. Nu har jag barnen på halvtid och de är snart 13 och 15 år. Särbo sedan sju år tillbaks och hon låter mej hålla på men det knorras en del när jag vill gå upp tidigt på helgerna och ner till båten, för att inte tala om att lägga hela semester i båtskjulet, det var inget populärt förslag!?

Sedan har jag ett jobb som egen IT-konsult och då kan jag dra in hyfsat med pengar en tid för att sedan jobba undan lite på båten när det är lugnare.

 

Niklas, menar du att vidga hålen i järnet eller bordet ?

Kommentar av Niklas Hallberg den 29 Mars 2011 kl. 21.18

Jag antar att det inte är speciellt mycket fel i hålbilden. Max en millimeter eller så?

Jag skulle vidga hålet i bordet. Epoxyn fäster och fyller ju fint i mahognyn, vilket ju inte riktigt funkar i stålet.

 

/Niklas

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor