Godt nytt år!

 

Jeg undres om noen der ute har erfaringer med 4 bladete propeller!

På Motorbaaten har vi nå en tre bladet propell på 14 x 14. Maksturtallet for motoren (en AQ 145) mener jeg skal være ca 5200 RPM. Om jeg gir fullt pådrag med denne propellen (hvilket jeg forståelig nok ikke gjør...) så kommer jeg opp omkring ca 6000 RPM.

Selvfølgelig burde jeg øke propellstørrelsen. Imidlertid har jeg ikke plass til dette, uten å samtidig øke lengden på akslingen. Jeg vurderer derfor å prøve en 4 bladet propell på 14 x 14. Mitt spørsmål er om noen har erfaringer som tilsier om dette kan være forsøket verdt, og om bruk av 4 bladet propell har andre fordeler/bakdeler som jeg ikke har tenkt på (er det f.eks. mulig at hekken "suges" ned ved pådrag el.a.).

Jeg håper noen kan hjelpe.

Erling

Visningar: 167

Kommentar av Ulf Lindén den 2 Januari 2012 kl. 12.44

Du borde öka stigningen med 2-3tum för att få ner varvtalet.

En ökad diameter ger högre vrid, mer kraft och på en tyngre båt är det att föredra men om du har ett 1:1 backslag så bör du stanna vid en diameter på 14 tum, annars blir pereferihastigheten för hög.

En fyrbladig propeller ger mindre vibrationer och mera kraft men är i regel långsammare enär den skall "göra fyra spår" i vattnet för varje varv, i stället för tre.

Kommentar av Harald Halvorsen den 29 Februari 2012 kl. 19.54
Hei Erling. Øk stigningen på propellen. Dette kan du få Olle Terjesen i Arendal til å gjøre. Ring meg på 911 63 811 så kan jeg hjelpe den. Kan også kople deg mot mekaniker mht. forgasseren. Hilsen Harald H
Kommentar av Erling Marcussen Timm den 29 Februari 2012 kl. 20.00

Takk for det Harald,

Olle har allerede vridd opp stigningen på denne propellen 2 tommer (fra 12 til 14 tommer), og jeg har tidligere fått beskjed om at han da ikke kan vri noe mer. Skjønte det da slik at jeg må kjøpe en ny propell. Jeg har sendt Olle samme spørsmål som over, og fikk svar med beskjed om at han måtte vite vekt, etc....

 

Vedr forgasser, så er det Widmer i Lillesand som har renovert motoren for meg. Imidlertid har ikke de noe spisskompetanse på forgassere (det er de åpne på). Jeg tror også at det var de samme problemene med forgasseren før renoveringen. Om du har en mekaniker på hånden med "stålkontroll" på denne type motorer/forgassere, så er det veldig interessant.

Erling 

Kommentar av Harald Halvorsen den 1 Mars 2012 kl. 14.06

Til Erling

To spørsmål:

Stål eller bronsepropell ?

Hvor mye luftgjennomgang er det på den Q4 forgasseren du bruker ?

Send meg en SMS med din e-mail, så kan vi snakkes direkte. Jeg har en del propellere liggende i garasjen, men husker ikke stigninger etc. Harald

Kommentar av Harald Halvorsen den 1 Mars 2012 kl. 14.52

Hei igjen.

Har vært og sjekket på verkstedet, og finner en 13x18 og en 13x20 som kan være verdt å prøve.

Harald

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor