Hei,

 

Jeg har en Chris Craft V8, 5,7 liter i Janne. Den er utstyrt med en Rochester Quadraport forgasser. Forgasseren ble gjenoppbygget i USA for 3 år siden, og jeg fikk montert elektronisk tenning på motoren denne sommeren. Motoren går som en drøm opp til ca 2500 RPM (+/-). Når jeg gir på over dette så "sukker og stønner" den kraftig, før spjeld nummer 2 åpner seg, og jeg får ut en bøtte med HK på en gang. Problemet mitt er å finne en jevn gange i området mellom 2500 og 4500 RPM. Uavhengig av om jeg gir på gass fra 2500, eller drar av gass fra 4500, så går motoren ujevnt. Jeg klarer derfor sjelden å få den til å cruise stabilt omkring f.eks. 3500 RPM.

 

Er det noen som har hatt tilsvarende problemer, og/eller har peiling på hva mine problemer skyldes?

 

Erling  

Visningar: 381

Kommentar av Lasse Modin den 12 September 2011 kl. 0.06
Är du säker på att det är en marinförgasare?
Kommentar av Erling Marcussen Timm den 12 September 2011 kl. 0.50

Hei Lasse,

 

Nei - jeg er ikke sikker. Jeg har lest litt på nettet, og ser at gutta som kjører off-road anbefaler båt-forgassere til sine biler. Skjønner av det at det kan være en forskjell. Jeg har faktisk også merket at forgasseren er følsom for bølger - i medsjø så mister jeg av og til turtall.

 

Jeg skal sjekke.

 

Erling

Kommentar av Lasse Modin den 12 September 2011 kl. 1.22
Ja, kontrollera det. Bilförgasare kan också orsaka brand om dom flödar över...
Kommentar av Johnny Arksund den 12 September 2011 kl. 20.32

Hej, som jag läser din text tyder detta på att accelerationspumpen inte fungerar som den skall. Denna består av ett membran o en pump(lodrät stående) som kan antingen var tät, eller skadad i membranet. Dock skulle jag själv vara ytterligt tveksam till att ha en 4-ports förgasare på  en båtmotor, då de ofta är konstruerade för att jobba i ett högre varvtal och därför gör att motorns vridmomentskurva/topp inte stämmer mot förgasaren.  En avsevärt mindre förgasare ger dig mycket bättre lågvarvs egenskaper men försämrar i vissa fall(beroende på båtens vikt, propeller mm) acelerationen. skulle vara intressant att veta exakt vilken förgasare du har...mao storlek.

Med den motorstorleken torde en 650cc doublepumper(4-port) alt (2-port) vara idealisk, om den däremot är större lär inte förgasaren passa speciellt bra till en båtmotor, dock riktigt bra till en bi.

mer kontakt om du tror jag kan vara till hjälp på mail: arksund@gmail.com

 

mvh Johnny

Kommentar av Erling Marcussen Timm den 13 September 2011 kl. 17.49

Hei Johnny,

 

Takk for gode innspill. Jeg skal sjekke spesifikasjonene for forgasseren, og kommer deretter tilbake til deg.

 

Erling

Kommentar av Erling Marcussen Timm den 11 Oktober 2011 kl. 13.35

Da har jeg sjekket - forgasseren er en Rochester ("rockorkester" som noen på SCB kalte den - utrolig kul omskrivning!!!) 4Jet.

 

Spørsmål om noen blir noe klokere av det... Jeg legger også ved noen bilder.

 

Erling

Kommentar av Johnny Arksund den 12 Oktober 2011 kl. 9.48

Vad jag kan se på bilderna,  ser det först ut som förgasaren inte får LUFT. Luftrenaren är åt H för liten beronde möjligen på filertypen som är monterad.

Det är dessutom vad jag kan se av dina foton inte en Double pumper innebärandes att den har endast en accelerationspump. Den borde ha två så att du får ett extra tillskott av bränsle när 2-ans spjöll öppnar.

åter igen kontakt mig via mail: arksund@gmail.com

Johnny

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor