Hej allesammans!

Vilken fantastisk plats på nätet detta är! Tänkte passa på att introducera mig själv och mitt kommande projekt.

Jag heter alltså Robert, är 38 år gammal och bor i Korsholm, Finland. Båtintresse har jag haft ända sen barnsben och det intresset har på senare år utmynnat i en önskan om att någon gång, någon dag få renovera en träbåt. Förra sommaren dök plötsligt ett lämpligt objekt upp och jag var tvungen att slå till, fast jag inte riktigt hade tid för att dra igång med en renovering just då. Men eftersom jag har en svärfar som har både stort uthus och plats att förvara en båt, så köpte jag den.

Båten är en campingbåt, byggd av bröderna Kulla i Oravais (som ligger ca 3 mil från där jag bor). Det är alltså en bit lokalhistoria som jag har köpt och planen är att jag ska grundrenovera båten till originalskick dom kommande åren. Skrovet är i mahogny och i relativt bra skick, förutom ett bottenbord samt några spant som behöver bytas. I övrigt ska båten skrapas, slipas, oljas och lackas.

Tanken är att projektet påbörjas i höst och jag kommer att uppdatera denna blogg så fort något händer. Glada tillrop och hjälpsamma kommentarer uppskattas!

Hälsningar, Robert.

Bild på pärlan!

 

Visningar: 914

Kommentar av Jan Sundstedt den 10 Maj 2014 kl. 7.50

Välkommen hit Robert, och lycka till med ditt projekt!

Kommentar av Ulf Lindén den 10 Maj 2014 kl. 8.17
Trevligt! Välkommen! Håll oss informerade under projektets gång och lycka till!
Kommentar av Håkan den 10 Maj 2014 kl. 12.29
Kul projekt!
Vilka härliga linjer på överbyggnaden! :)
Kommentar av Uffe Nyman den 10 Maj 2014 kl. 14.18

Välkommen! Några till och vi kan ha ett "Fri fart" o Österbotten också.

Kommentar av Robert Ström den 10 Maj 2014 kl. 18.32

Tack så mycket för välkomnandet! Jag kommer säkert att behöva lite goda råd när jag drar igång med renoveringen och detta verkar vara platsen där hjälpen finns. Jag har tänkt kontakta Kulla båtvarv för att se ifall det går att få fram årtal när båten har blivit byggd, samt bilder på hur den såg ut i originalutförande. 

Håkan: Det var utformningen av vindrutan som gjorde att jag var tvungen att göra affär. Jag gillar rundningen på den! :)

Uffe: Vilken bra idé!  Vi kunde ju ha "Fri fart" i Kyro älv t.ex. :)

Kommentar av ola backer den 11 Maj 2014 kl. 23.16

Hej Robert! Kul med folk från Finland! Jag bor i Sverige men i Finland på Sommaren där jag åtnjuter min Sporty. Har träffat en kille rakt över viken som har en Finskbyggd båt från slutet på 60-talet. Den var från Seppäläs varv eller någt liknande, han har liknande svängda ruta! Kan vi skönja en finsk sportypisk ruta måntro?  Lycka till!

Kommentar av Robert Ström den 12 Maj 2014 kl. 7.54

Hej Ola! Kul att också vi finnar är välkomna! ;-) Seppäläs båtvarv hade två modeller med svängd ruta, Thalatta och Kirke, så båten på din bild är troligtvis en av dessa (Seppälä båtvarv modeller). I övrigt har jag inte sett några andra finska campingbåtar med denna ruttyp, förutom då Kulla som tydligen också byggde en modell med den svängda rutan. 

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor