Gårdagens och dagens arbete resulterade i att kontraspanten är klara att nitas och ett gäng kopparspik är islagna i balkvägaren.

 

Två dagar då jag knappt fått ihop till en halv arbetsdag då jag hittade på en massa annat också men efter lunch igår åkte jag ner för att förbereda nitning av de fyra spanten som väntade på nitningen. Under tiden jag väntade på nagelapan Sibban så pysslade jag med kontraspanten, en sista avputsning och sedan fixerade jag dem. borrade hål och slog i kopparspiken. Fortsatte sedan med att förbereda för nitning genom bord, spant och balkvägare, grova långa kopparspik ska i där. På många ställen behövs en distanskloss mellan spant och balkvägare då det av någon anledning är lite ojämnt där. Brottades med att passa in ett antal tunna distanser som jag sågat ur gamla spantämnen, det är inte helt enkelt då det är svårt att få klossarna att hamna jämns med spanten innanför balkvägaren. Distanserna är 1-4 mm tjocka ekbitar som är omkring tolv centimeter långa och 2,5 cm breda. När distansen väl sitter där så ska det borras hål från insidan genom befintligt hål i balkvägaren och sedan försänkas för kopparspikens skalle på utsidan. Sedan var det bara att klappa i spiken. 

Så småningom började jag fundera på vart nagelapan tagit vägen och då ringde han och meddelade att han fått elfel som måste lagas, han är till yrket elektriker så det var inte mycket att bråka om. Åkte då hem till stugvärmen och återvände till spikarna i balkvägaren i förmiddags då jag gjorde klart de som återstod från gårdagen.

 

Det här är 150:onde blogginlägget om Ninni om statistiken är riktig, känns ganska kul men det blir nog ett hundratal till innan jag sjösätter :-) 
Står ni ut med det ? 

 

66 och en halv arbetsdag kvar.

Visningar: 100

Kommentar av Martin den 21 Oktober 2011 kl. 17.00
Japp!
Kommentar av Peter Björkdal den 23 Oktober 2011 kl. 9.18
Självklart står vi ut med det Tor! Keep up the good work med både Ninni och bloggen!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor