Motorn till Corall är nu inköpt o hämtad! Det blev en Lombardini LDW 204 JMTI, årsmodell 2012,
180 hp, gångtid 2.9 timmar!!
Backslaget, ett ZF 45, köpte jag separat för en tid sedan så det är bara att bulta på. Det enda jag saknar är drivskivan för att koppla ihop backslag o motor, samt en oljekylare till backslaget.
Skyddsplasten på instrumenten sitter kvar!

Tror den kommer sitta fint i Corall. Jämfört med den förra motorn som satt i, är denna motor hälften så tung, dubbelt så stark, och hälften så lång!Gjorde en liten "mockup" i garaget för att "känna in" hur förarplatsen ska utformas, hur högt ratten bör sitta, avstånd till fotplatta, sittdjup etcetera...Detta överfördes sen till lite spillbitar MDF som fick tjänstgöra för att göra en modell på förarstolen. Tanken är att få in ett kylskåp under stolen så lite mått är ju förutbestämmda så att säga. Men det verkar fungera som det är tänkt, får även plats med en låda över kylskåpet,Första bitarna mahogny tillkapade för stolen, mycket inpassningar o fräsningar för att få in alla speglar o fästen på en gång. Alla bitar görs av massiv mahogny, även speglarna är massiv mahogny.Ser ju lite lattjo ut när den inte är på plats i båten, stolen kommer ju ansluta till ett stuvfack under fotplattan och bakåt mot styrbords salongs-soffa och som sagt en låda och kylskåp ut mot mittgången.Bågarna för ryggstödet ville jag ha lite sväng på, så de skiktlimmar jag med epoxy av ett antal fanérbitar i press i en form.

Visningar: 967

Kommentar av Håkan den 3 Mars 2014 kl. 8.35
Blir kanon detta! :)
Hur får man tag i en sån motor? Har inte hört talas om märket tidigare men d e en diesel l r?
Kommentar av Bo Wahlström den 3 Mars 2014 kl. 9.17

Diesel jajjamensan!

Rodahl Marin  i Lidköping är generalagent för dessa.

Lombardini är en Italiensk tillverkare med en produktion på ca 1.3 miljoner motorer/år. De tillverkar även motorer åt flera andra kända märken med, Vetus och Iveco bland annat.

JMT och JMTI -serien är deras större serie

Denna motor är ju inte ny, den sattes in, som en av två stycken i en stor stålbåt med dubbla vattenjet, men de behövde mer effekt och byttes därför ut efter provkörningen till ett par större motorer. Därav den låga drift-tiden.

Kommentar av Stefan Lindberg den 5 Mars 2014 kl. 13.53

Tjusigt Bo ! Vad jag har hört är detta en RIKTIGT bra maskin. Som vanligt gör du inget halvdant :-)

Kommentar av Martin den 16 Mars 2014 kl. 21.56

Grattis Bosse till ett fint kap, motorn kommer säkert passa bra i Corall. Här väljer vi dock olika vägar - gammal sidventils bensinare blir det för min del. Det finns för- och nackdelar med allt.

Kommentar av Bo Wahlström den 16 Mars 2014 kl. 22.29

Jag har stor respekt för dig Martin som går hela vägen o satsar på orginal. 
Hardcore :-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor