Jag håller på att skrapa rent botten på min Söderqvistare och svart, rött, och grönt lager med bottenfärg lossnar lätt med skrapan. Underst verkar det ligga någon form av grundfärg som är i bra skick och nästan blir blank efter skrapning. Jag tänker olja skrovet med linolja både inifrån (där jag kommer åt) och utifrån. Någon som har erfarenhet om skrovet tar till sig oljan även om grundskiktet får sitta kvar?

Tar gärna emot tips om hur ni sedan behandlat era skrov efter linoljan.

Visningar: 267

Kommentar av Micke Öhman den 20 December 2016 kl. 14.56

Låter som även du har ett skikt med blymönja underst..orange till färgen??
Blymönjan skall kunna ta åt sin linolja, så det borde funka!
;-)

Kommentar av Johan Ankarbäck den 28 December 2016 kl. 14.54

Det går utmärkt att linolja på blymönjan. Den är inte helt tät så trät drar åt sig oljan genom mönjeskiktet. På min petterssonbåt skrapade jag bort det som var löst, oljade två gånger och sen målade jag dit två tunna lager järnmönjefärg ovanpå den gamla grundfärgen. Sen kan man måla på vanlig bottenfärg utanpå detta om man vill ha sån på båten.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor